Thursday 9 August 2018

ကြက်သား အကြွတ်ကြော်


ဒီေန႔ေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူေလးနဲ႔ ျမည္းရေအာင္ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာမို႔လို႔ ရိုးရွင္းလြယ္ကူတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - 350 g
  2. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  3. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း 
  4. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ေပါင္သားကို ေရေဆးျပီး အလယ္မွ အရိုးကို ဖယ္ေပးကာ ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးျပီး လက္ႏွစ္လံုး သာသာေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကို နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥ တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
  • ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားတံုးကို တစ္တံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားတံုးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားတံုး တစ္ခုလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ကို မၾကာမၾကာ လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားျပား မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ ဆလတ္ရြက္တို႔နဲ႔တြဲဖက္ကာ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment