ဒီေန႔ေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူေလးနဲ႔ ျမည္းရေအာင္ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာမို႔လို႔ ရိုးရွင္းလြယ္ကူတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - 350 g
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေပါင္သားကို ေရေဆးျပီး အလယ္မွ အရိုးကို ဖယ္ေပးကာ ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးျပီး လက္ႏွစ္လံုး သာသာေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကို နယ္ေပးပါ
- ၾကက္ဥ တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
- ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားတံုးကို တစ္တံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားတံုးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားတံုး တစ္ခုလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ကို မၾကာမၾကာ လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားျပား မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ ဆလတ္ရြက္တို႔နဲ႔တြဲဖက္ကာ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment