Friday 24 August 2018

ႏွစ္တစ္ရာပဲႏွပ္









ဝါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ ႏွစ္တစ္ရာပဲႏွပ္ ႏွပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ မာမာခ်က္တဲ႔ ႏွစ္တစ္ရာပဲက အခြံခြာျပီး ျပဳပ္ျပီးသား ျဖစ္ေနတဲ႔အတြက္ သိပ္ျပီးေတာ႔ လက္မဝင္လွပါဘူး။

အဆင္သင္႔ မဟုတ္တဲ႔ ပဲဆိုရင္ေတာ႔ အခြံခြာျပီးမွ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးရပါတယ္ ျပီးေတာ႔ခါးသက္သက္ အရသာကုန္ေအာင္ ၂ရည္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးျပီးမွ ဟဟ္းခ်က္ရပါတယ္ ဒါောကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ႏွစ္တစ္ရာပဲ 250 g - တစ္ထုတ္
  2. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  7. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခဲထားေသာ ႏွစ္စ္တစ္ရာပဲကို မခ်က္ခင္ ၂နာရီေလာက္ ၾကိဳျပီးထုတ္ထားပါ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ႏွစ္တစ္ရာပဲကို ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးထားပါ
  • ပဲကႏူးျပီးသား ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ၅မိနစ္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ေပးျပီး ေရမ်ားသြန္ကာ အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ပဲငံျပာရည္ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ေပ်ာ႔လာတဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ထိုၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာ ပဲကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးထာနဲ႕ပဲအိုးထဲကို ပဲေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ ထည္႔ျပီးတည္ေပးပါ 
  • ပဲအိုးေရမခမ္းခင္ ပဲငံျပာရည္ထည္႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
  • ပဲအိုးေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ႏွစ္တစ္ရာပဲႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment