ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘူးသီး - တစ္၀က္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္ခြဲ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၅လံုးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
- ဘူးသီးကို ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း အကြင္းလိုက္ လွီးေပးျပီး ကန္႕လန္႕ျဖတ္ လက္တလံုးေလာက္ အေနေလးေတြ လွီးထားပါ
- အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဘူးသီးစိတ္ကို ႏွစ္ေပးပါ
- ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက ဘူးသီး မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ဘူးသီးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment