Thursday, 24 August 2017

ကြံမဆိုင်လုပ်နည်း (ပထမနည်း)









ဒီေန႔ေတာ႔ ကိုယ္​တိုင္​လုပ္​ ႀကံမဆိုင္​ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ကိုယ္​့ဘာသာကို ထည္​့လိုက္​​ေတာ့လဲ သန္​႔သန္​႔​ေလး စားရပါတယ္
အၾကာႀကီးလဲ ​ေစာင္​့စရာမလိုဘူး ရာသီဥတုပူ​ေနရင္​ ၃ရက္​ ရာသီဥတု မပူရင္ေတာ႔ ၅ရက္ေလာက္ ထားျပီးရင္ စားလို႔ရၿပီ


ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္ကီလို
  2. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  3. ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု

  1. မုန္႔ညွင္းစိမ္းအ႐ြက္​ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ေရစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင္႔ နယ္ထားပါ 
  3. ငရုတ္သီးေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  4. အရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေနစဥ္ အူလည္လည္ မျဖစ္ေစရန္  ဆားကို ခပ္​ငံငံ​ေလး နယ္​ေပးပါ
  5. နယ္ျပီးတာနဲ႔ ပုလင္​းသန္႔သန္႔ထဲကို ထည္​့ေပးပါ
  6. အရြက္မ်ားႏွင္႔အတူ ငရုတ္သီးေတာင္႔ေလးေတြကို ထည္႔ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ပုလင္းကို ​ေလလံု​ေအာင္ ​ပိတ္​ထားျပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားပါက ၂ရက္ေလာက္ဆို ဆားရည္မ်ား ေပ်ာ္လာပါလိမ္႔မယ္
  8. ဆားရည္ ေပ်ာ္လာပါက အရြက္မ်ား ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ဖိဖိေပးပါ
  9. ရာသီဥတုပူရင္ သံုးရက္ေလာက္ ထားရျပီး ရာသီဥတု မပူရင္ေတာ႔ ၅ရက္ေလာက္ဆို စားလို႔ရပါျပီ
  10. အိမ္အျပင္မွာ ေနပူေနပါက​ ​ေနပူထဲမွာ  ျပျပ​ေပးပါ
  11. သူ႔ဘာသာသူ ဆားရည္​​ေလး​ေတြ ထြက္​လာပါက အ႐ြက္​မ်ား ျမဳပ္​​ေအာင္​ ဇြန္​းသန္​႔သန္​႔နဲ႔ ဖိဖိ​ေပးၿပီး အဖံုးလံု​ေအာင္​ ျပန္​ပိတ္​ထားကာ ​ေနျပန္​ျပ​ေပးပါ
  12. ၃ရက္​​ေလာက္​ဆို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ စားလို႔ရၿပီ
  13. ေနမပူရင္ေတာ႔ အနည္းဆံုး ၅ရက္ေလာက္ ထားေပးျပီးပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ကာ စားႏိူင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. မုန္ညွင္းခ်ဥ္ဆို ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္လို႔ လုပ္နည္းေလးမွတ္သြားတယ္တယ္ အန္တီ...း)

    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
  2. thanks, i'll try it as your methods.

    ReplyDelete
  3. unicode လေးပြေင်းပေးပါလားဗျာ

    ReplyDelete