ဒီေန႔ေတာ႔ ကိုယ္တိုင္လုပ္ ႀကံမဆိုင္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ကိုယ့္ဘာသာကို ထည့္လိုက္ေတာ့လဲ သန္႔သန္႔ေလး စားရပါတယ္
အၾကာႀကီးလဲ ေစာင့္စရာမလိုဘူး ရာသီဥတုပူေနရင္ ၃ရက္ ရာသီဥတု မပူရင္ေတာ႔ ၅ရက္ေလာက္ ထားျပီးရင္ စားလို႔ရၿပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အၾကာႀကီးလဲ ေစာင့္စရာမလိုဘူး ရာသီဥတုပူေနရင္ ၃ရက္ ရာသီဥတု မပူရင္ေတာ႔ ၅ရက္ေလာက္ ထားျပီးရင္ စားလို႔ရၿပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္ကီလို
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- မုန္႔ညွင္းစိမ္းအ႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင္႔ နယ္ထားပါ
- ငရုတ္သီးေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- အရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေနစဥ္ အူလည္လည္ မျဖစ္ေစရန္ ဆားကို ခပ္ငံငံေလး နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးတာနဲ႔ ပုလင္းသန္႔သန္႔ထဲကို ထည့္ေပးပါ
- အရြက္မ်ားႏွင္႔အတူ ငရုတ္သီးေတာင္႔ေလးေတြကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပုလင္းကို ေလလံုေအာင္ ပိတ္ထားျပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားပါက ၂ရက္ေလာက္ဆို ဆားရည္မ်ား ေပ်ာ္လာပါလိမ္႔မယ္
- ဆားရည္ ေပ်ာ္လာပါက အရြက္မ်ား ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ဖိဖိေပးပါ
- ရာသီဥတုပူရင္ သံုးရက္ေလာက္ ထားရျပီး ရာသီဥတု မပူရင္ေတာ႔ ၅ရက္ေလာက္ဆို စားလို႔ရပါျပီ
- အိမ္အျပင္မွာ ေနပူေနပါက ေနပူထဲမွာ ျပျပေပးပါ
- သူ႔ဘာသာသူ ဆားရည္ေလးေတြ ထြက္လာပါက အ႐ြက္မ်ား ျမဳပ္ေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔နဲ႔ ဖိဖိေပးၿပီး အဖံုးလံုေအာင္ ျပန္ပိတ္ထားကာ ေနျပန္ျပေပးပါ
- ၃ရက္ေလာက္ဆို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ စားလို႔ရၿပီ
- ေနမပူရင္ေတာ႔ အနည္းဆံုး ၅ရက္ေလာက္ ထားေပးျပီးပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ကာ စားႏိူင္ပါျပီ။
မုန္ညွင္းခ်ဥ္ဆို ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္လို႔ လုပ္နည္းေလးမွတ္သြားတယ္တယ္ အန္တီ...း)
ReplyDeleteမိုးေငြ႔
thanks, i'll try it as your methods.
ReplyDeleteunicode လေးပြေင်းပေးပါလားဗျာ
ReplyDelete