Thursday, 31 August 2017

ဗယာကြော်









ဒီေန႔ေတာ႔ သမီးငယ္ေလးက ဗယာေၾကာ္ မစားရတာ ၾကာေနျပီ ဗယာေၾကာ္ စားခ်င္တယ္ဆိုေတာ႔ ကုလားပဲ ေရစိမ္ျပီး ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးျဖစ္တာမို႔လို႔ ဒီေန႔ မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္၊၊

ဒီေန႕ေတာ့ ေဆာင္းအ၀င္မွာ မိုးေရာေလပါ ေရာသမေမႊေနတာမို႕လို႔ အလြန္ခ်မ္းတဲ့ ရာသီဥတုေလး ျဖစ္လို႕ေနပါတယ္ ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္းေလး ေကြးေနခ်င္ေပမဲ့ ငါ႔၀မ္းပူဆာ မေနသာဆိုတဲ့အတိုင္း ၀မ္းတထြာေလးကိုျဖည့္ဖို႕ ခ်က္ရပါအံုးမယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ အလုပ္ရွဳတ္တယ္ ထင္ရေပမဲ့ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဗယာေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ျပင္ရဆင္ရတာ မဆိုသေလာက္ေလး အလုပ္ပိုေပမဲ့ ေၾကာ္ျပီးတဲ့အခါ စားလို႕ေကာင္းတယ္လို႔ ေျပာလာေတာ႔ အေမာေလးေတာ့ ေျပတာေပါ့ေနာ္။
    ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
    1. ကုလားပဲျခမ္း - 2 cups
    2. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
    3. ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
    4. ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း အတိ
    5. ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ -  ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း အတိ
    6. ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
    7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
    8. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
    9. ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္းခန္႔ (လွီးျပီးသား)
    10. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၈မႊာ
    11. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
    ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
    ျပင္ဆင္ပံု
    • ကုလားပဲျခမ္းကို ဇလံုထဲထည္႔ျပီး ပဲအထက္ ေရလက္ေျခာက္လံုးေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္ညသိပ္ ေရစိမ္ထားပါ
    • ေရစိမ္ျပီး ပြလာေသာ ပဲမ်ားကို ေရ ၃ထပ္ေလာက္ စင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇကာထဲထည္႔ကာ ေရစစ္ထားပါ
    • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
    • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
    • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
    • ရွမ္းနံနံကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
    • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
    • ဆား အရသာမွဳန္႔ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆန္မွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီတို႔ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
    • ပဲမ်ား ေရစစ္သြားပါက အသားငါး ၾကိတ္ေသာ ဘလင္ဒါထဲထည့္ကာ မိနစ္၀က္ တစ္ခါႀကိတ္ျပီး စက္ကိုခနရပ္ကာ ေဘးမွာကပ္ေနေသာ ပဲမ်ား အထဲကို တြန္းခ်ေပးျပီး အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၄ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
    • ၾကိတ္ထားေသာ ပဲျခမ္းမ်ား ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း အေနရျပီဆိုရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ ထည့္ကာ အားလံုးကို သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
    • အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ဆီခပ္မ်ားမ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
    • ဆီပူ မပူကို ပဲဆုတ္ ခပ္ေသးေသးေလးဆုတ္ကာ ထည့္ၾကည့္ပါ
    • ခ်က္ျခင္းဘဲ ပဲဆုပ္ေလး ဆီေပၚတက္လာျပီဆိုရင္ ဆီပူလာျပီမို႔လို႔ မီးကိုနည္းနည္း ထပ္ေလ်ာ့ကာ ဗယာေၾကာ္ တခုစာယူျပီး ခပ္ဖြဖြ ဆုပ္ေပးကာ ဆီအိုးထဲကို တစ္ခုျခင္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေပးပါ
    • တစ္ခုနဲ႕တစ္ခု မကပ္ေအာင္ ထည့္ေပးျပီး တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
    • ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
    င႐ုတ္သီးေတာင့္ အေျခာက္ေၾကာ္ႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ေၾကာ္တို႕ေၾကာ္ျပီး ဗယာေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္ရန္
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
  • ဗေယာေၾကာ္ ေၾကာ္လက္စဆီမ်ား မ်ားေနပါက အိုးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ဘဲ ခ်န္ထားျပီး မီးကိုေလ်ာ႔ျပီးမွ င႐ုတ္သီးေတာင့္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း ပူေနပါက ငရုတ္သီးေတာင္႔မ်ား အကြ်မ္းျမန္တဲ႔အတြက္ မီးကိုေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ေလ်ွာ႔ျပီးမွ ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ နီညိဳေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဗယာေၾကာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို ငရုတ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment