တခါတေလက် မာမာ့မိတ္ေဆြေတြက မာမာေရ ေနတာက အေနာက္ႏိုင္ငံမွာ ခ်က္ျပီးတင္တာက ျမန္မာအစာေတြဘဲ ေတြ႕ရတယ္လို႕ ေျပာၾကတိုင္း မာမာ့ဆီက အေျဖက ႐ိုး႐ိုးေလးဘဲ ေျဖမိတာ မ်ားပါတယ္။
အေနာက္တိုင္း အစားအစာေတြကို အမွန္အတိုင္း ေျပာရရင္ မာမာကိုယ္တိုင္ မႀကိဳက္ပါဘူး ေရာမေရာက္ရင္ ေရာမလိုက်င့္ရမယ္ဆိုေပမဲ့ အရသာ ေပါ့ပ်က္ပ်က္နဲ႕ အစာေတြက မာမာ့ကို စြဲေဆာင္မွဳ အားနည္းေစတာဘဲလား မာမာကဘဲ ခ်ဥ္ငံစပ္ေတြကို ႏွစ္သက္ေနတာလားေတာ့ မသိပါဘူး ဘာေလးစားစား ခ်ဥ္ငံစပ္ေနမွ ႀကိဳက္ပါတယ္။
ဒါေပမဲ့လဲ ရံဖန္ရံခါေတာ့ ေပါ့ပ်က္ပ်က္ အရသာမပါတဲ့ အစာေတြကို က်န္းမာေရးေၾကာင့္ စားသံုးရတဲ့ အခါမ်ဳိးလဲ ႐ွိတတ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ က်န္းမာေရးအတြက္ ဆီးခ်ဳိသမားေတြအတြက္ သင့္ေလ်ွာ္မဲ့ ထမင္းေၾကာ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ထားေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္(ထမင္းေၾကာ္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု (ၾကက္ဥခေလာက္ရန္)
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ထားပါ
- ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဇလံုထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ဆားထည့္ကာ ခေလာက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီကိုထည့္ပါ
- ဆီ ပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ဆားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းကို ေဘးမွာတြန္းထားျပီး ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥမ်ား က်က္လာပါက ထမင္းႏွင္႔ ေရာျပီးေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ထည့္ေမႊျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ
- စားလို႕အလြန္ေကာင္းျပီး လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ ၾကက္ဥပလိန္း ထမင္းေၾကာ္ကို ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင့္ တဲြဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment