Wednesday, 2 August 2017

ကြက်သား ဘူးသီးဟင်း








ဒီေန႕ေတာ့ ဘူးသီးအလံုးေသးေလးေတြ ၀ယ္လာကာ ၾကက္သားနဲ႔ေရာျပီး ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ထားတဲ့ စားျမိန္ဟင္းတမယ္အတြက္ မာမာခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သား -  ၃ဆယ္သားခန္႕
  2. ဘူးသီး - တစ္လံုးစာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. စပါးလင္ - ႏွစ္လက္မခန္႕
  11. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  13. ေရ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို  ေရေဆးေပးျပီးမွ ႏွစ္သက္သလို ခုတ္ကား ငံျပာရည္ ဆား နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ နယ္ထားပါ
  • ဘူးသီးကို အခြံခြာျပီး တစ္၀က္ျခမ္း၍ ေရေဆးေပးကာ  ခပ္ထူထူ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • စပါးလင္ကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ င႐ုတ္သီးေထာင္းႏွင့္အတူ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီး အရသာ၀င္ေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ ျပီးတာနဲ႕ေရအနည္းငယ္ထဲ့ကာ မီးအားအေနေတာ္ဖြင့္ျပီး လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
  • ခ်က္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ အိုးကိုလွဳပ္ေပးျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၁၀မိနစ္ခန္႕ လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးျပီးပါက ဘူးသီးႏွင့္ ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ဘူးသီးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဘူးသီးႏူးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
  • ငါးပိေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးႏွင့္ လိုက္ဖက္လြန္းေသာ ၾကက္သားဘူးသီး အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment