ဒီေန႕ေတာ့ ဘူးသီးအလံုးေသးေလးေတြ ၀ယ္လာကာ ၾကက္သားနဲ႔ေရာျပီး ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ထားတဲ့ စားျမိန္ဟင္းတမယ္အတြက္ မာမာခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - ၃ဆယ္သားခန္႕
- ဘူးသီး - တစ္လံုးစာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- စပါးလင္ - ႏွစ္လက္မခန္႕
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ေရ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးေပးျပီးမွ ႏွစ္သက္သလို ခုတ္ကား ငံျပာရည္ ဆား နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ နယ္ထားပါ
- ဘူးသီးကို အခြံခြာျပီး တစ္၀က္ျခမ္း၍ ေရေဆးေပးကာ ခပ္ထူထူ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- စပါးလင္ကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ င႐ုတ္သီးေထာင္းႏွင့္အတူ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီး အရသာ၀င္ေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ ျပီးတာနဲ႕ေရအနည္းငယ္ထဲ့ကာ မီးအားအေနေတာ္ဖြင့္ျပီး လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
- ခ်က္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ အိုးကိုလွဳပ္ေပးျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ၁၀မိနစ္ခန္႕ လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးျပီးပါက ဘူးသီးႏွင့္ ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ဘူးသီးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဘူးသီးႏူးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
- ငါးပိေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးႏွင့္ လိုက္ဖက္လြန္းေသာ ၾကက္သားဘူးသီး အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment