မာမာဒီေန႔ေစ်းသြားတာ မုန္႔ညွင္းစိမ္း အပင္ေလးေတြ ရခဲ႔လို႔သတ္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ထားပါတယ္ အရြက္ရဲ႕ အခ်ဳိအရသာကိုၾကိဳက္လို႔ ဘာအသားမွ မထဲ႔ဘဲ ေၾကာ္ထားတာပါ လတ္ဆတ္လြန္းတာရယ္ အသီးအရြက္ၾကိဳက္တာရယ္ ေၾကာင္႔လားေတာ႔ မေျပာတတ္ပါဘူး ထမင္းစားလို႔ အရမ္းျမိန္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႔ညွင္းစိမ္းအပင္ - ခြန္ႏွစ္ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ကိုက္လန္မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြလတ္ဆတ္ရင္၊သူ႔သဘာဝ အခ်ိဳဓာတ္ေလးက ထမင္းကိုၿမိန္ေစတာအမွန္ပဲ မာမာေရ။ သက္သတ္လြတ္မုန္႔ညွင္းဖူးေၾကာ္ေလး အားၿပီးၿပီး တီတင့္ႏွစ္ခ်ိဳက္တဲ့ သခြားေမႊးသီးေလးပါဆက္တိုက္အားေပးသြားၿပီ။
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ေက်းဇူးပါဘဲ တီတင္႔ေရ
Deleteအသီးအရြက္ေၾကာ္ေလးကသဘာဝအခ်ဳိေလးမို႔ထမင္းမိန္ေစတယ္ေနာ္
မာမာ႔ဟင္းေလးေတြကိုလာအားေပးတဲ႔တီတင္႔ကိုအရမ္းကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္
ေလးစားခင္မင္လွ်က္
မာမာ
မုန္ညွင္းဖူးကေလးက စိမ္းစိုေနတာ စားခ်င္စရာ.. သခြားေမႊးသီးေလးကလဲ ၾကည္႔ရတာနဲ႔တင္ ရင္ထဲ ေအးသြားတာဘဲ။
ReplyDeleteထမင္းမိန္လို႔ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ ညီမေလးေရ
Deleteေက်းဇူးပါဘဲေနာ္
အားေပးသြားပါတယ္မမမာေရ စိမ္းစိမ္းေလးေရာ ေမႊးေမႊးေလးေရာ သီတာ
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ သီတာေရ
Deleteစိမ္းစိမ္းေလး အရမ္းၾကိုက္တာ္ မမမာ
ReplyDeleteကြ်တ္ ကြ်တ္ ကြ်တ္ ကြ်တ္နဲ႔အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္ စု
Delete