ဒီေန႔ေတာ႔ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ေၾကာ္ပါတယ္ အသားမပါလဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ ႏွစ္သက္မိတဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မ်ဳိး ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ခ်က္ရတာလဲ အရမ္းကိုဘဲ ျမန္လြန္းလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နဘည္ေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
- ၾကယ္သီးမွဳိ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခါးပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ဆားထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး မွဳိကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
စိမ္းေနတာပဲေနာ္ စားခ်င္စရာေလး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားလိုက္ရရင္ေတာ႕......... မိုးစက္၀ိုင္
ReplyDeleteထမင္းပူပူေလးနဲ႔အရမ္းေကာင္းေပါ႔ မိုးစက္ဝိုင္ေရ
Deleteကဇြန္းရြက္ေၾကာ္စိမ္းစိမ္းေလးရေအာင္ဆားအရင္ထည္႔ရမယ္ဆိုတာမွတ္ထားတယ္မမမာေရ သီတာ
ReplyDelete:)သီတာေလးက မေမ႔ဘူးေနာ္ ေတာ္လိုက္တာ
Deleteအရမ္းၾကိုက္တယ္ မမမာ
ReplyDeleteစားပါေနာ္ စုေရ
Delete