Friday 5 October 2012

မွဳိ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ေၾကာ္ပါတယ္ အသားမပါလဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ ႏွစ္သက္မိတဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မ်ဳိး ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ခ်က္ရတာလဲ အရမ္းကိုဘဲ ျမန္လြန္းလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နဘည္ေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
  2. ၾကယ္သီးမွဳိ - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  8. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခါးပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  5. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  6. ဆားထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး မွဳိကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  9. အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

6 comments:

  1. စိမ္းေနတာပဲေနာ္ စားခ်င္စရာေလး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားလိုက္ရရင္ေတာ႕......... မိုးစက္၀ိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ထမင္းပူပူေလးနဲ႔အရမ္းေကာင္းေပါ႔ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete
  2. ကဇြန္းရြက္ေၾကာ္စိမ္းစိမ္းေလးရေအာင္ဆားအရင္ထည္႔ရမယ္ဆိုတာမွတ္ထားတယ္မမမာေရ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)သီတာေလးက မေမ႔ဘူးေနာ္ ေတာ္လိုက္တာ

      Delete
  3. အရမ္းၾကိုက္တယ္ မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ စုေရ

      Delete