Tuesday, 9 October 2012

ပုဇွန်ကြော်

ပုဇြန္ တန္ပူရာမွဳန္႔ႏွစ္လူးေၾကာ္

ပုဇြန္ကိုအရသာနယ္ျပီးဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါ

တန္ပူရာမွဳန္႔အေျခာက္ကိုပုဇြန္ေပၚတြင္ျဖဴးျပီး အသာအရာနယ္ေပးပါ

နယ္ျပီးသြားေသာပုဇြန္ကိုငါးမိနစ္ေလာက္ ထပ္ျပီးႏွပ္ထားေပးပါ

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူမွာ တေကာင္ခ်င္းစီထဲ႔ပါ

အေပၚယံအခြံေရႊအိုေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ

ၾကြတ္ၾကြတ္ေမႊးေမႊး ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ


အိမ္ေၾကာ္ အာလူးေၾကာ္ေလးနဲ႔တြဲဖက္ျပီးစားၾကပါမယ္

မာမာ ဒီေန႔ေတာ့ ပုဇြန္ေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႔အေျခာက္နဲ႔ လူးျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ စိုစိစိဟင္းေတြမၾကိဳက္တဲ႔ မာမာ႔ကေလးေတြအတြက္ ဟင္းအေျခာက္ေလးေတြ ခ်က္ရတာခ်က္ရက်ဳိးနပ္တယ္လို႔ ေျပာလို႔ရပါတယ္ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုေတာ႔ ေျခာက္ေျခာက္ေသြ႔ေသြ႔ ဟင္းေလးေတြ ခ်က္တဲ႔ေန႔ဆိုရင္ ခ်က္သမွ်ဟင္း ကုန္တတ္လို႔ပါဘဲ။

မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးပါမယ္
ေလးေယာက္စာ
  1. ေခါင္းျဖဳတ္ထားေသာပုဇြန္ - ႏွစ္ဆယ္သား
  2. တန္ပူရာမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  3. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ပုဇြန္ - ႏွစ္ဆယ္သား
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

10 comments:

  1. ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားလိုက္ရလို႔ကေတာ႔ ၂ ပန္းကန္အသာေလးပဲ တီတီ :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ထမင္းကို ဆီေလးနဲ႔ပါနယ္ေပးမယ္ေနာ္ ပိုျပီးစားေကာင္းေအာင္လို႔ေလ :))

      Delete
  2. တီတင့္ႏွစ္သက္အစာေတြျဖစ္တဲ့ ပုဇြန္တင္ပူရာ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး အာလူးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး
    အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။ ထမင္းပူပူ ဆီေလးဆမ္းၿပီး လိုက္မွလိုက္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင္႔ေရ
      ထမင္းဆီဆမ္းျပီးစားရတာကိုၾကိဳက္တယ္ေနာ္..

      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      မာမာ

      Delete
  3. အားမနာေတာ႔ဘူးပါဆယ္ဆြဲသြားပါတယ္ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အားမနာပါနဲ႔ညီမလးေရ ယူသြားေနာ္

      Delete
  4. မမမာ ပုဇြန္တင္ပူရာ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႔ အာလူးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို
    အားေပးရင္း ပန္းေရာင္စံု လွလွေလးေတြကို ၾကည္႔သြားပါတယ္ေနာ္ း)
    မိုးစက္၀ိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete
  5. ၾကိုက္တယ္ မမမာ စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ စုေရ

      Delete