Saturday, 6 October 2012

အသုပ္မ်ဳိးစံု သုပ္စားရန္ ၾကက္သားဆီျပန္

ၾကက္သားဆီျပန္
အသုပ္သုပ္ စားၾကမွာမို႕လို႕ ၾကက္သားဟင္း ဆီျပန္ခ်က္ထားပါတယ္ ေခါက္ဆြဲသုပ္ နန္းႀကီးသုပ္ အသုပ္မ်ဳိးစံုအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - သံုးဆယ္သား
  • ၾကက္သြန္နီ - သံုးဆယ္သား
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးက်ပ္သား
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆီ -  သံုးဆယ္သား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  • ဟင္းခ်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သားအရသာနယ္ႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴ နီတို႕ ျပင္ထားပါ
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာ ဆီပူပူမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီတို႔ကို
အရင္ထဲ႔ျပီးႏြမ္းသြားမွဟင္းခ်က္မွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီးေမႊးလာတဲ႔ထိ
ဆီသတ္ေပးပါ
ငရုတ္သီးဆီသတ္ေမႊးလာပါကၾကက္သားအရသာနယ္ကိုထဲ့ျပီး
ဆီသတ္ေပးပါ
ၾကက္သားမ်ားမာလာတဲ႔ထိ ေမႊေမႊေပးျပီးဆီသတ္ေပးပါ
ၾကက္သားမ်ားမာလာပါကၾကာၾကာအထားခံေအာင္
ေရကိုျမဳပ္တဲ႔ထိထဲ႔ျပီးတည္ေပးပါ
ေရခမ္းျပီးဆီျပန္လာပါကၾကာၾကာထားျပီး
အစားခံသည္႔ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္းေလးရပါျပီ
ၾကက္သားဆီျပန္ေလးနဲ႔သုပ္ထားတဲ႔ နန္းျပားသုပ္ေလးပါ

6 comments:

  1. နည္းေလးယူထားမယ္ေနာ္ အသုပ္မ်ိဳးစံုလုပ္ရေအာင္ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဆင္သင္႔ရွိေတာ႔စားခ်င္တဲ႔အခ်ိန္ေလးသုပ္စားရတာအရမ္းကိုအဆင္ေျပပါတယ္ညီမေလးေရ
      အမကေတာ႔မ်ားမ်ားခ်က္ျပီးခဲထားလိုက္တယ္ေလ

      Delete
    2. စုလဲခဲထားဦးမယ္ မမမာ

      Delete
    3. စုေရ
      စားခ်င္တဲ႔အခ်ိန္ေလးမွာ အဆင္သင္႔ရေတာ႔အဆင္ေျပတာေပါ႔ေနာ္

      Delete
  2. တီမာ႔ၾကက္သားဟင္းကရွယ္ပဲ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါဘဲ သမီးေရ

      Delete