Monday, 12 August 2013

ခရမ္းေခါင္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလး



မာမာဒီေန႔ခ်က္တဲ႔ ခရမ္းေခါင္းသီးႏွပ္ေလးပါ ရာသီစာေလးလဲ ျဖစ္ရေအာင္လို႔ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားပါတယ္ ရာသီဥတုေအးေအးေလးမွာ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔မွ လိုက္ဖက္မွာမို႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခရမ္းေခါင္းသီး - အလံုးၾကီးၾကီးႏွစ္လံုး
  • မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာ ၾကီးၾကီးသံုးမႊာ
  • မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီး တလံုး
  • ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း




ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕တို႕ကို  ဇလံုတစ္လံုးမွာ ေရာနယ္ထားေပးပါ
  •  ခရမ္းသီးကို အညွာမျဖဳတ္ဘဲ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး ေရဆယ္မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  •  ျပီးမွေရစစ္ျပီး  အားလံုးေရာနယ္ထားေသာ အစာမ်ားကို ခရမ္းသီးစိတ္မ်ားၾကားထဲ သြပ္ေပးပါ 
  • အစားသြပ္ျပီးေသာ ခရမ္းသီးမ်ားကို ဒယ္အိုးထဲတြင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ဆီထဲ႔၍ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ထားေပးပါ ေ
  • ရခမ္းျပီး ခရမ္းသီး ႏူးအိသြားရင္ ခရမ္းေခါင္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္အိအိေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားလို႕ရပါျပီ။



6 comments:

  1. အရမ္းလိုက္ဘက္တဲ့ဟင္းေတြပဲ မမာ..
    စားခ်င္လိုက္တာ
    ပဲတီခ်ဥ္ဆိုလည္း သိပ္ႀကိဳက္တာ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စူးႏြယ္ေလးေရ ေကြ်းခ်င္ပါတယ္ညီမေရ
      အိမ္လုပ္ပဲတီခ်ဥ္ေလးမို႔တို႔လို႔လဲအရမ္းေကာင္းပါတယ္
      တစ္ကယ္ကိုဘဲေကြ်းခ်င္မိပါတယ္.

      Delete
  2. အရမ္းႀကိဳက္တယ္အစ္မေရ ..
    ရန္ကုန္မွာဆို ခရမ္းသီးကို အစာမ်ားမ်ားနဲ႔ႏွပ္ၿပီး သရက္သီးစိမ္း တုိ႔စရာနဲ႔ စားတာ ..
    အရမ္းသတိရတယ္ .. =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ပါ႔ေနာ္ သရက္ကင္းေပၚခ်ိန္ဆို ခရမ္းသီးႏွပ္နဲ႔သိပ္ျပီးလိုက္ဖက္တာဘဲ
      ညီမေလးေျပာမွစားခ်င္သြားမိျပီ.

      Delete
  3. ခရမ္းသီးႏွပ္ ႀကိဳက္တယ္
    ႏွပ္ထားတာ အစာမ်ားမ်ားနဲ႔ အိအိေလးေနာ္
    စားခ်င္လိုက္တာ မမမာေရ..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တစ္ကယ္ဘဲ ေကြ်းခ်င္ပါတယ္ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete