Saturday, 17 August 2013

ၾကက္သား အခ်ဳိေၾကာ္

ၾကက္သားအခ်ဳိေၾကာ္
အခုတစ္ေလာ အလုပ္မ်ားေနလို႔တစ္ေန႔တာဟင္းေလးေတြမတင္ျဖစ္တာၾကာသြားျပန္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ဟင္းအခ်ဳိစားတဲ႔သူေတြအတြက္ ၾကက္ေပါင္ေလးေတြကိုအရိုးထြင္ျပီးအသားေလးေတြ အေနေတာ္လွီးကာအခ်ဳိေၾကာ္စီးစီးေလးေၾကာ္ထားပါတယ္ ။

ပထမဦးဆံုး ၾကက္ေပါင္ႏွစ္ေခ်ာင္းကိုေရစင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါ
ေရေဆးျပီးတာနဲ႔အလယ္ရိုးထုတ္ကာအေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုးေပးပါ အသားေလးေတြျခည္းဘဲရတာနဲ႔သၾကား ဆားတို႔နဲ႔နယ္ေပးျပီးငါးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ေပးထားပါ
ျပီးမွေကာ္မွဳန္႔ကိုအေျခာက္အတိုင္းၾကက္သားနဲ႔လူးျပီးႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါမယ္
ေၾကာ္ျပီးေသာအသားမ်ားကိုဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
ဆီအသစ္ထဲ႔ျပီးအရင္ဆံုးဆီပူလာတာနဲ႔ၾကက္သြန္နီကိုအရင္ထဲ႔ျပီးသံုးေလးခ်က္ေလာက္ေမႊလိုက္ပါ ျပီးမွမံုလာဥနီနဲ႔ပန္းေဂၚဖီကိုထဲ႔ျပီးတစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ေပးျပီးမွအသားထဲ႔႔ျပီးႏွစ္မိေလာက္ျပန္ေပးျပီး ႏွမ္းထဲ႔ေမႊျပီးတာနဲ႔ၾကက္သားအခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
လိုအပ္တာေတြကေတာ႔
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • အရိုးထုတ္ျပီးလွီးထားေသာၾကက္ေပါင္ -  ႏွစ္ေခ်ာင္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္ ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္ဝက္သာသာ
  • ႏွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေလးစိတ္စိတ္ထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  • ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္ခြဲ

2 comments:

  1. ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္ေလး စားသြားပါတယ္ ..
    ၾကက္သားနဲ႔ တန္ပူရာေၾကာ္၊ ခရမ္းသီးႏွပ္ေတြလဲ လုပ္စားၿပီးသြားၿပီ အစ္မေရ .. ^_^

    ReplyDelete
  2. ခရမ္းေခါင္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔အတူ အရိုးထြင္ၿပီး ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
    အားလံုးကိုယ္စီမွာ ေခါင္းစဥ္မတူတဲ့ အလုပ္ေတြရႈပ္ေနၾကတာ အေသအခ်ာပဲ :)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete