Saturday 29 June 2013

ပုဇွန်အချိုကြော်

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္

မာမာအခုရက္ထဲ အလုပ္ေတြမ်ားေနလို႔ ပံုေတြတင္တာနည္းေပမဲ့ ခ်က္နည္းေလးေတြေတာ႔ မာမာေရးပါ႔မယ္ ဓါတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ရိုက္ဖို႔ အခ်ိန္မရတဲ႔အတြက္ပါ ဒီန႔လဲ မာမာပုဇြန္အခ်ဳိေလးေၾကာ္ ထားပါတယ္ ေရငံပုဇြန္မို႔လို႔ ေၾကာ္ရတာနဲနဲခက္ပါတယ္ မာမာကေရငံပုဇြန္ရဲ႕ အနံ႔ကိုသိပ္မၾကိဳက္ပါဘူး။

ေရခ်ဳိပုဇြန္ကေခါင္းနဲ႔ေခါင္းထဲက ပုဇြန္ဆီကေမႊးေပမဲ႔ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕ေခါင္းထဲကအဆီက မေမႊးပါဘဲ ညွီတဲ႔ဘက္ကို အနံ႔ရွိတာမို႔ အဲဒီအနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ပုဇြန္ေခါင္းေတြျဖဳတ္ကာ ဖယ္ျပီးမွေၾကာ္ပါတယ္။

အခြံေတြခြာျပီးတဲ႔အခါမွာေတာ႔ ပုဇြန္ကိုေရေအးေအးေလးနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ ျပန္ျပီးေဆးျပီးမွ အရသာနယ္ကာေၾကာ္လိုက္မွသာ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕အနံ႔ကေပ်ာက္ပါတယ္။

မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္

ဟင္းတစ္ပြဲစာအတြက္ပါ

  • အခြံခြာျပီးေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာမွခြဲျပီးအမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ႏွစ္ေကာင္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီးတလံုး
  • မညက္တစ္ညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တဝက္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
မီးအေနေတာ္နဲ႔ ဆီကိုအပူေပးကာ ဆီပူလာလွ်င္နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ၾကက္သြန္နီကိုႏြမ္းသြားေအာင္ အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ေလးေမႊး လာတာနဲ႔ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ျမည္လာလွ်င္ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

2 comments:

  1. ႀကည္ရင္နဲ စားခ်င္လာပီ

    ReplyDelete