Friday, 28 June 2013

ပုဇြန္ထုတ္ မုန္႔ညွင္းေၾကာ္

ပုဇြန္မုန္႔ညွင္းေၾကာ္
ဒီေန႔ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ မုန္႔ညွင္းေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ရတာ လြယ္သေလာက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဆို ထမင္းအရမ္းမိန္တဲ႔  ဟင္းတစ္မယ္ပါ အသီးအရြက္ၾကိဳက္သူတို႔အတြက္ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဟင္းေလးပါ မာမာကေတာ႔မုန္႔ညွင္းဆို ဘယ္လိုမုန္႔ညွင္းဘဲျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းၾကိဳက္တာမို႔ ရရာအသားနဲ႔ ေၾကာ္ေၾကာ္စားတတ္ပါတယ္။

မုန္႔ညွင္းရြက္က သတ္သတ္လြတ္ေလးလဲ ေကာင္းတာမို႔ အသားမရွိရင္ ဒီအတိုင္းေလးလဲ အဆင္ေျပပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္မို႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ မုန္႔ညွင္း -  သံုးပင္
  • အခြံခြ်တ္ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာမွထက္ျခမ္းခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ငါးေကာင္
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
ေၾကာ္ရန္
  • မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔လိုက္ပါ
  • ဆီပူလာရင္ မီးရွိန္နဲနဲ ထပ္ေလွ်ာ႔လိုက္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးသြားပါက ပုဇြန္ကိုထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ပုဇြန္အသားမ်ား လိပ္သြားပါက မုန္႔ညွင္းရြက္ ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • မုန္႔ညွင္းရြက္မ်ားႏြမ္းလာပါက ပန္းကန္ထဲသို႔ေျပာင္းေပးျပီး ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ျဖဴးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးသြားပါက အရသာခ်ဳိခ်ဳိ ငရုတ္ေကာင္းနံ႔သင္းတဲ႔ မုန္႔ညွင္းရြက္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a comment