Thursday 2 May 2013

ၾကက္သားျပား အခ်ဳိေၾကာ္







ၾကက္သားျပားနဲ႔ ဘေရာ႔ကိုလီကို အခ်ဳိေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္ အရမ္းကို ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းပါ စားမိန္ဖြယ္ရာဟင္းမို႕ ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ၾကက္သားျပား - ေလးျပား
  2. ဘေရာ႔ကိုလီ - အခက္ေသး ၆ခက္ခန္႔
  3. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  6. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  7. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သြံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. အသားျပားကို မိမိႏွစ္သက္သလို လွီေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး ခြာထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  4. ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အခက္ေသးေတြရေအာင္ လွီးထားပါ
  5. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ဆံုထည္႔ျပီးး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ဘေရာ႔ကိုလီႏွင္႔အတူ ပဲငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ဘေရာ႔ကိုလီ အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားျပားႏွင္႔အတူ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ  ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ျဖဴးကာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

5 comments:

  1. ဟင္းေတြကလဲ အဆန္းေတြပါလား အစ္မေရ..
    အားတာနဲ႔ ခ်က္စားဖုိ႔ ေတးထားတယ္ သိလား .. ^_^

    ReplyDelete
  2. လာလည္ပါအစ္မ... ဖိတ္ေခၚပါတယ္ ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားလို႔ေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ..စားၾကည္႔ေနာ္..

      Delete
  3. စားျပီ မမမာ

    ReplyDelete