ၾကက္သားျပားနဲ႔ ဘေရာ႔ကိုလီကို အခ်ဳိေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္ အရမ္းကို ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းပါ စားမိန္ဖြယ္ရာဟင္းမို႕ ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သားျပား - ေလးျပား
 - ဘေရာ႔ကိုလီ - အခက္ေသး ၆ခက္ခန္႔
 - ၾကက္သြန္နီ - တစ္ဥ
 - ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
 - ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
 - အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
 - ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
 - ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
 - နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
 - ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သြံုးဇြန္း
 
ျပင္ဆင္ပံု
- အသားျပားကို မိမိႏွစ္သက္သလို လွီေပးပါ
 - ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး ခြာထားပါ
 - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
 - ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အခက္ေသးေတြရေအာင္ လွီးထားပါ
 - ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
 - ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ဆံုထည္႔ျပီးး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
 - ျပီးတာနဲ႔ ဘေရာ႔ကိုလီႏွင္႔အတူ ပဲငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
 - ဘေရာ႔ကိုလီ အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားျပားႏွင္႔အတူ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
 - ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ျဖဴးကာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။
 





ဟင္းေတြကလဲ အဆန္းေတြပါလား အစ္မေရ..
ReplyDeleteအားတာနဲ႔ ခ်က္စားဖုိ႔ ေတးထားတယ္ သိလား .. ^_^
လာလည္ပါအစ္မ... ဖိတ္ေခၚပါတယ္ ...
ReplyDeleteစားလို႔ေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ..စားၾကည္႔ေနာ္..
Deleteစားျပီ မမမာ
ReplyDeleteစားေနာ္ စု
Delete