Friday, 8 March 2024

ဝက်လက်ပေါင်း


မနေ့က ဈေးသွားရင်းက ဝက်လက် ခုတ်ပြီးသားလေးတွေ ရောင်းနေတာ တွေ့တာနဲ့ ဝယ်လာခဲ့ပြီး ဝက်လက်ပေါင်းလေး လုပ်စားဖြစ်ပါတယ်။ ဒါကြောင့်မို့လို့ မနေ့က လုပ်စားဖြစ်တဲ့ ဝက်လက်ပေါင်း  လုပ်နည်းလေးကို ဒီနေ့မှာ မျှဝေပေးလိုက် ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ဝက်လက် - တစ်ကီလို
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  3. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  5. ချင်း - ခပ်ပါးပါး ငါးပြား
  6. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
  7. ကြက်သွန်မိတ် - အနည်းငယ်
  8. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  9. ကြွေပန်းကန်လုံး - အနေတော် တစ်လုံး ( ဝက်လက်များထည့်ရန်)
  10. ပေါင်းအိုး - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • ဝက်လက်များကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ပန်ကန်လုံး တစ်လုံးထဲမှာထည့်ပြီး ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ဆား အရသာမှုန့်တို့နဲ့ နယ်ပေးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဝက်လက်ပေါင်းဖို့ ပြင်ဆင်ပေးပါ
ဝက်လက်ပေါင်းရန်

  • ဒယ်အိုးထဲမှာ သကြားကို ထည့်ပေးပြီး ညိုရောင်သန်းလာတဲ့အထိ လှော်ပေးပါ
  • သကြားများ ညိုရောင်သန်းလာတာနဲ့ ကြက်သွန်မိတ် ချင်း ကြက်သွန်ဖြူနှင့် အရသာ နယ်ထားသော ဝက်လက်များကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • လေးမိနစ်လောက် မွှေပေးပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးကာ ပန်ကန်းလုံးထဲကို ပြောင်းထည့်ပေးပါ
  • ဝက်လက်ပေါင်းမည့် ပေါင်းအိုးထဲကို ပေါင်းခံခုံလေး ထိတဲ့အထိ ရေထည့်ပေးပါ
  • ထိုပေါင်းခံ ခုံလေးပေါ်မှာ ပေါင်းခံမည့် ဇကာလေးကို တင်ပေးပါ
  • ထို ဇကာလေးလေး အပေါ်မှာ သကြားနှင့် လှော်ထားသော ဝက်လက်ပန်းကန်ကို တင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံးကို သေသေချာချာ ပိတ်ပေးပြီး steam ခလုတ်ကိုနှိပ်ကာ မိနစ်လေးဆယ် နာရီခလုတ်ကို ချိန်ပေးကာ ပေါင်းပေးပါ
  • ဝက်လက်ပေါင်းတဲ့အချိန် ပြည့်တာနဲ့ အိုးထဲမှ လေကုန်အောင် ထုတ်ပေးပါ
  • ပြီးမှ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးကာ ဝက်လက်ပန်းကန်ကို အပြင်သို့ ထုတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့  ဝက်လက်ပေါင်း အိအိမွှေးမွှေးလေးကို သုံးဆောင်ရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment