Friday, 15 March 2024

ပဲကြီးနှပ်

 



တစ်ပါတ်တစ်ရက် သတ်သတ်လွတ်စားတဲ့ ရက်တွေမှာ သတ်သတ်လွတ်အတွက် အကောင်းဆုံး ပဲတစ်မျိုးမျိုးကို ရွေးချယ်တတ်ပါတယ်။

ဒီနေ့တော့ white  beans ပဲကိုရေစိမ်ပြီး အခွံခွာကာ ပဲနှပ်လေး လုပ်ထားပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်သလို ဒီအတိုင်းစားရင်လဲ စိမ့်ပြီးကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်လေးးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပဲပြုပ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. White Beans - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူး
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  3. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  4. ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဇလုံ ခပ်ကြီးကြီး တစ်လုံးထဲမှာ ပဲကိုထည့်ပြီး ရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပဲများအားလုံး မြေုပ်အောင်ထည့်ပြီး တစ်ညသိပ်လောက် ရေစိမ်ပေးပါ
  • နောက်နေ့မနက် ရောက်တာနဲ့ ရေစိမ်ထားသော ပဲများပွလာတာနဲ့ တစ်စေ့ချင်း အခွံချွတ်ပေးပါ
  • အခွံအားလုံး ချွတ်ပြီးတာနဲ့ ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ နနွင်းမှုန့်ထည့်ကာ ပဲများကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
  • ပထမတစ်ရည်ခမ်းပြီး ပဲမနူးသေးပါက ရေထပ်ထည့်ပြီး ပဲများနူးတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
  • ပဲများ နူးလာတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပါ။
ပဲနှပ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ဆယ်မွှာ
  2. ဆီ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး တစ်ဗူးစာ
  3. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာမညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီးအပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွ န်ကြော်များ ရွှေဝါရောင် သန်းလာတာနဲ့ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
  • ဆီအိုးထဲမှ ာဆီအနည်းငယ် ချန်ထားပြီး ထိုဆီထဲမှာ ပဲပြုပ်ကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပဲပြုပ်နှင့်ဆီတို့ သမသွားတာနဲ့ အရသာမှုန့်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာ မြည်းကြည့်ကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပြီး ပဲများအပေါ်မှ ကြက်သွန်ဖြူကြော်ဖြူးကာ ပဲနှပ် စိမ့်စိမ့်လေးကို သုံးဆောင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment