Sunday, 7 August 2022

မန်ကျည်းရွက်ပေါင်းထောင်း

 






ဝါတွင်းကာလ သတ်သတ်လွတ် စားဖွယ်ရာလေးတွေ စားရလေအောင် ဒီနေ့တော့ မန်ကျည်းရွက် ပေါင်းပြီးသားလေးကို ထောင်းဖြစ်ပါတယ်။
မန်ကျည်းရွက် နုနုလေးတွေ မရှိတဲ့အတွက် ready made ပေါင်းပြီးသား မန်ကျည်းရွက်နဲ့ဘဲ ထောင်းထားပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မန်ကျည်းရွက်ပေါင်းပြီးသား - 450 g
  2. မြေပဲလှော် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  5. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ကိုးမွှာ
  6. ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိစားနိူင်သလောက်
  7. ပဲဆီ - လိုသလောက် ဆမ်းပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မန်ကျည်းရွက်ပေါင်းကို ပုလင်းထဲမှ ထုတ်ပြီး ရေစစ်ကာ အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို အညှာခြွေပြီး ရေဆေးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ မန်ကျည်းရွက်ပေါင်း ဆား အရသာမှုန့် ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် မြေပဲလှော်တို့ကို ငရုတ်ဆုံထဲထည့်ပြီး ညက်နေအောင် ထောင်းပေးပါ
  • ထောင်းထားတာတွေ ညက်လာတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးကာ ပဲဆီမွှေးမွှေးလေး ဆမ်းပေးပြီး သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment