ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဝက်သား - 500 g
- ပုန်းရည်ကြီး - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- ရေ - လက်ဖက်ရည်ပန်းကန် နှစ်လုံးစာ (ပုန်းရည်ကြီးဖျော်ရန်)
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် သုံးလုံး
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- ဝက်သားကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဆား သကြားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ပြီး အရသာဝင်အောင် နယ်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- ပုန်းရည်ကြီးကို ရေနှင့်ဖျော်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ် လျှော့ပေးကာ ဝက်သားကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ဝက်သားထည့်ပြီးတာနဲ့ ဟိုဘက်ဒီဘက် လှန်ပေးကာ အသားများ မာတင်းလာတဲ့အထိ လှန်ပေးပါ
- အသားများ တင်းလာပါက ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
- ဟင်းအိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် အသား နူး မနူး စမ်းကြည့်ပါ
- အသား မနူးသေးပါက ရေထပ်ထည့်ပြီး ဆက်တည်ပေးပါ
- အသား နူးလာပါက အရည်ဖျော်ထားသော ပုန်းရည်ကြီးနှင့် ကြက်သွန်များကို ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
- ရေမခမ်းခင် အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ဟင်းအနှစ်လဲ တော်တော်လေး ပြစ်လာပြီး ဝက်သားများလဲ နူးအိလာပြီ ဆိုရင်တော့ ဝက်သားပုန်းရည်ကြီးဟင်းကို စားသုံးလို့ ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment