Tuesday, 2 August 2022

ဝက်သား မရမ်းသီးဟင်း

 



မာမာ ဒီနေ့တော့ အဆီနဲ့အသား တစ်ထပ်စီပါတဲ့ ဝက်သားကို မရမ်းသီးခြောက်လေးတွေနဲ့ ချက်ပါတယ် အဆီတစ်ထပ် အသားတစ်ထပ်မို့လို့ အီတာကြောက်တဲ့ သူတွေအတွက် အီကောင်းအီနိူင်ပါတယ်။

ဒါပေမဲ့ မရမ်းပြားရဲ့ အချဉ်ဓါတ်နဲ့ အအီပြေအောင် ချက်မှာဖြစ်တဲ့အတွက် အအီကို ပြေစေပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ဝက်သား - သုံးထပ်သား 500 g
  2. မရမ်းသီးခြောက် - ဆယ့်လေးခုခန့်
  3. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  6. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  7. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
  8. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် နှစ်လုံး
  9. ပဲငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  10. နေကြာဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၇ဇွန်း
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
  • အရင်ဆုံး ဝက်သားကို အတုံးလိုက် ရေဆေးပြီးမှ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
  • အတုံးလေးတွေ တုံးပြီးတာနဲ့ ဆား သကြား အရသာမှုန့်နှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ပေးထားပါ
  • မရမ်းပြားခြောက်ကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီးတစ်နာရီခန့် စိမ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
  • အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးကာ ဆီပူလာတာနဲ့ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်နီနှင့်ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်များ မွလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ဝက်သားကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ဝက်သားအပေါ်ယံများ မာတင်းလာတဲ့အထိ တည်ပေးပါ 
  • ပြီးတာနဲ့ ဝက်သားကို ရေမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ပေးပါ
  • မရမ်းသီး အခြောက်ကို သုံးမှာဖြစ်တဲ့အတွက် ပထမတစ်ရည် စထည့်ထဲက ရေစိမ်ထားတဲ့ မရမ်းခြောက်များကို ထည့်တည်ပေးပါ
  • ရေနှင့်မရမ်းခြောက် ထည့်ပြီးတာနဲ့ မီးအနည်းငယ် လျှော့ပေးပြီး အဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
  • အိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် ဝက်သားနူး မနူး စမ်းကြည့်ပြီး မနူးသေးပါက ရေထပ်ထည့်ကာ  ဆက်တည်ပေးပါ
  • နောက်ထပ်ထည့်ထားသော ရေမခမ်းခင် အရသာ မြည်းပေးပါ
  • အရသာအတွက် မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ အိုးကို အဖုံးအုပ်ပြီး ပြန်တည်ထားပါ
  • အိုးထဲမှ ရေများခမ်းလာပြီး မရမ်းပြားများလဲနူး ဝက်သားလဲ နူးအိလာလာကာ ဟင်းအိုးဆီပြန်လာရင်တော့ ဝက်သားမရမ်းပြားဟင်းလေး ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment