Wednesday, 3 August 2022

ဝက်သား ကင်မ်ချီဟင်း



မာမာဒီနေ့တော့ အိမ်မှာဝယ်ထားတဲ့ ဝက်သားလက်ကျန်လေးကို ကင်မ်ချီနဲ့ ဆီလည်ရေလည်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် ကင်မ်ချီထဲမှာ ချဉ်ငံစပ် အကုန်ပါပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် ဝက်သားရဲ့ အရသာကို ပိုပြီးပေါ်လွင်သလို အအီပြေပြီး ချဉ်ဖြုန့်ဖြုန့်လေးနဲ့ စားလို့ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ဝက်သား - 500 g
  2. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  5. ကင်မ်ချီ - ဟင်းပြင်ပန်းကန် အသေး တစ်လုံးစာ
  6. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  7. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
  8. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် နှစ်လုံး
  9. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၇ဇွန်း
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
  • အရင်ဆုံး ဝက်သားကို အတုံးလိုက် ရေဆေးပြီးမှ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
  • အတုံးလေးတွေ တုံးပြီးတာနဲ့ ဆား သကြား အရသာမှုန့်နှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ပေးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
  • ကင်မ်ချီကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
  • အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်များ မွလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ဝက်သားကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ဝက်သားအပေါ်ယံများ မာတင်းလာတဲ့အထိ မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဝက်သားကို ရေမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ကာ မီးအနည်းငယ် လျှော့ပေးပြီး အဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
  • အိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် အသား နူး မနူးကို စမ်းကြည့်ပါ
  • အသားမနူးသေးပါက ရေထပ်ထည့်ပြီး ဆက်တည်ပေးပါ
  • နောက်ထပ်ထည့်ထားသော ရေမခမ်းသေးခင် ကင်မ်ချီကို ထည့်ပြီး မွှေပေးကာ အိုးအဖုံးအုပ်ပြီး တည်ပေးပါ
  • ရေမခမ်းခင် အချိန်လေးမှာ အရသာအတွက် မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် မီးပိတ်ပေးပြီးပါက ချဉ်ဖြုန့်ဖြုန့်လေးနဲ့ စားလို့ကောက်းတဲ့ ဝက်သား ကင်မ်ချီဟင်းလေး ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment