Sunday, 30 January 2022

ရုန်းပတေသီးကြော်

 

တစ်နေ့တစ်နေ့ ဘာချက်ရင် ကောင်းမလဲလို့ စဉ်းစားရတာလဲ အိမ်ရှင်မတွေအတွက် အလုပ်တစ်ခုလိုပါဘဲ
ဒီနေ့တော့ ရုန်းပတေသီးလေးတွေ အိမ်မှာအဆင်သင့် ရှိနေတာနဲ့ ကြက်ဥလေးနဲ့ ကြော်စားဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်ူများ
  1. ရုန်းပတေသီး - ၁၅တောင့်ခန့်
  2. ကြက်ဥ - တစ်လုံး
  3. ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  5. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
  6. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  7. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  8. ဆား - အနည်းငယ်
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
  • ရုန်းပတေသီးကို အတောင့်လိုက် ရေဆေးပြီးမှ ထိပ်နှစ်ဖက်ကို ဖြတ်ပြီး ဖယ်ပေးကာ ပုံပါအတိုင်းလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်နီကို နွမ်းလာအောင် ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီ နွမ်းတာနဲ့ ကြက်ဥကို ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • ကြက်ဥများ ကျက်သွားတာနဲ့ ရုန်းပတေသီး ဆားနှင့် ပဲငံပြာရည်တို့ကိုထည့်ကာ အရသာ သမအောင် မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံးအုပ်ကာ နှစ်မိနစ်လောက် တည်ပေးပါ
  • အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပြီး အိုးအဖုံးမှာ ကပ်နေတဲ့ အရည်လေးများကို အိုးထဲကို သွန်ချပေးပြီး နောပ်ထပ်တစ်မိနစ်လောက် အိုးအဖုံးအုပ်ပြီး ဆက်တည်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးကာ စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့ ရုန်းအတေသီးကြော် ပူပူလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment