မာမာက ကိုးနဝင်း ပုတီးကို ပုံမှန်စိတ်တဲ့အတွက် တစ်ပါတ်မှာ တစ်တော့ရက် သတ်သတ်လွတ် စားပါတယ် အဲဒီလိုတွေ စားတဲ့ အထဲကမှ အရင်ရက်တွေက သုပ်စားဖြစ်ခဲ့တဲ့ လွယ်ကူမြန်ဆန်တဲ့ ပြောင်းဖူးနဲ့ လက်ဖက်သုပ် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပြောင်းဖူး - အနေတော် နှစ်ဖူး
- လက်ဖက်အသား - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (လက်ဖက်ဆေးရန်)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ ( လက်ဖက်အသားနယ်ရန်)
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် ( လက်ဖက်အရသာနယ်ရန်)
- ပဲဆီစိမ်း - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ (အသုပ်ထဲထည့်ရန်)
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ (အသုပ်ထဲထည့်ရန်)
- သံပုရာသီး - အနေတော် တစ်ခြမ်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပြောင်းဖူးကို အခွံမခွာဘဲ မီးသွေးမီးဖိုပေါ်မှာ တင်ပေးပြီး ဖုတ်ပေးပါ
- အပြင်ခွံများ ကျွမ်းအောင် ဖုတ်ပေးပြီးပါက ရေဆေးကာ ပြောင်းဖူးစေ့လေးတွေ ရလာအောင် လှီးပေးပါ
- လက်ဖက်အသားကို ဆားနှင့်နယ်ကာ ရေနှင့် နှစ်ထပ်လောက်ဆေးပြီး ရေများကုန်အောင် ညှစ်ပေးပါ
- ရေညှစ်ထားသော လက်ဖက်အသားများကို ဆား အရသာမှုန့်တို့နှင့် နယ်ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
- ငရုတ်သီးသိမ်းကို ရေဆေးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ လက်ဖက်အသား ပြောင်းဖူး ဆား သံပုရာရည် အရသာမှုန့်နှင် ပဲဆီတို့ထည့်ကာ အရသာ သမအောင် နယ်ပေးပါ
- အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာ မြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပြောင်းဖူး လက်ဖက်သုပ်လေးကို ငရုတ်သီးစိမ်းလေးတွေ တွဲဖက်ပြီး စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment