ဒီနေ့တော့ စိတ်ကူးရသလို ကော်ရည်ကျဲလေးကျိုပြီး ငါးပိထောင်းလေးနဲ့ သောက်ကြမယ် ကိုယ့်စိတ်တိုင်းကျ ပြင်ဆင်တော့လဲ မာမာ့လက်ရာပေါ့နော်။
စိတ်ကူးရသလို ကျိုလိုက်ပေမဲ့ စားကောင်း သောက်ကောင်း ရာသီဥတု အေးအေးလေးမှာ သောက်ချင်စဖွယ်လေးမို့လို့ မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ခေါက်ဆွဲပြုပ်ပြီးသား - 500 g
- ကြက်အရိုးအသား - 500 g
- မှိုခြောက် - ၇ပွင့်
- ဂျပန်မှိုအခြောက် - ကိုးပွင့်
- ကြက်ဥ - ၁လုံး
- အရသာမှုန့်. - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ပဲငံပြာရည်အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းသာသာ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ကော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းမောက်မောက်
- ကန်ဇွန်းရွက် - နှစ်သက်သလောက်
- ပုဇွန်ငါးပိ - ထမင်းစားဇွန်း ၅ဇွန်း
- ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိူင်သလောက် လှော်ထားပါ
- ငရုတ်သီး - အလှော်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်းခန့် ကြက်သားပြုပ်ရန်
- ကြက်သားကို ရေဆေးပြီး ဆားအနည်းငယ်ထည့်ကာ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အသားနူးအောင် ပြုပ်ပေးပါ
- အသားနူးတာနဲ့ အသားများကို အနေတော် အမျှင်အတုံးလေးများ ထွင်ထားပါ
- အရိုးများကို ဖယ်ပလိုက်ပါ
- ခေါက်ဆွဲဖတ်ကို ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်မိတ်ကို ခပ်နုတ်နုတ်လှီးထားပါ
- ကြက်ဥကို ခလောက်ထားပါ
- ဂျပန်မှို အခြောက်နှင့် မှိုခြောက်တို့ကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး တစ်နာရီလောက် ရေစိမ်ထားပြီး ရေဆေးထားပါ
- ကော်မှုန့်ကို ရေအနည်းငယ်နှင့် ဖျော်ထားပါ
- ကန်စွန်းရွက်ကို ရေဆေးထားပါ
ကော်ရည်ကျိုပုံ
- အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပါက အသားထွင်ထားသော ကြက်သားကို ဟင်းရည်ပြင်မည့် အိုးထဲသို့ ထည့်ပေးပါ
- ထိုအိုးထဲကို ရေ တရုတ်ဟင်းပြင်ပန်းကန် ၃လုံးသာသာ ထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပေးပါ
- ရေဆူလာတာနဲ့ ကော်ရည်ကိုထည့်ပြီး အဆက်မပြတ် မွှေပေးပါ
- ကော်ရည်ထည့်နေစဉ် ကော်ရည် ခဲမသွားစေရန် ဆက်တိုက် မွှေပေးပါ
- အရမ်းပျစ်ပျစ် မကြိုက်ပါက ရေထပ်ထည့်ပေးပါ
- ကော်ရည်ပျစ်လာတာနဲ့ ခလောက်ထားသော ကြက်ဥကို ဇကာစိတ်စိတ်လေးခံကာ နည်းနည်းခြင်းထည့်၍ လက်သန်ရာဘက်သို့ တဖက်ထဲ လှည့်ပြီးမွှေပေးပါ
- ကြက်ဥကျက်တာနဲ့မှိုခြောက် ပဲလိပ် ပဲငံပြာရည် ဆား သကြား ထည့်မွှေပါ
- ကော်ရည်ပွက်ပွက် ဆူပြီးတာနဲ့ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ကို ထည့်ပြီးမွှေပါ
- အရသာမြည်းပြီး ဆား သကြားအရသာ လိုသလိုပြင်ကာ မီးအေးအေးနှင့်မီးဖိုပေါ်မှာ တင်ထားပေးပါ
- ကော်ရည်နှင့် တွဲပြီးစားရန် ငါးပိထောင် ထောင်းရန်
- ပုဇွန်ငါးပိကို မွှေးလာအောင် ကင်လိုက်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့် ငရုတ်သီးစိမ်းလှော်တို့နှင့် ရောပြီးထောင်းပါ
- ငါးပိထောင်းထဲကို သံပုရာရည်ညှစ်ပြီး နှံ့အောင်မွှေလိုက်ပါ
- ကော်ရည်ပွဲပြင်ရန်
- ပန်းကန်လုံး တလုံးထဲမှာ ခေါက်ဆွဲဖတ်ကို စားနိူင်သလောက်ထည့်ပြီး ကန်အစွန်ပေါ်မှးွက် အနည်းငယ်ထည့်ကာ ကော်ရည်ပူပူကို လောင်းထည့်ပေးပါ
- ကော်ရည်စားပွဲ တစ်ပွဲစာပြင်ပြီး ငါးပိထောင်းနှင့် တွဲဖက်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment