Monday, 24 January 2022

Soba ခေါက်ဆွဲကြော်

 


ဒီနေ့တော့ ဆီးချိုသမားတွေနဲ့ သင့်တော်တဲ့ soba ခေါက်ဆွဲကို ကြော်ပါတယ် စားလို့ကောင်းသလို ကျန်းမာရေးနဲ့ ညီညွတ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. Soba ခေါက်ဆွဲ - 350 g
  2. ပဲပြား - ခပ်ကြီးကြီး တစ်တုံး (ကြော်ပြီးသားကို သုံးပါ)
  3. ဘေဘီဘရော့ကိုလီ - အနေတော် လေးပင်
  4. ပဲတောင့်ရှည် - ငါးတောင့်
  5. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  6. ပဲငံပြာရည် အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  7. ပဲငံပြာရည် အကျဲ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  10. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ရှစ်ဇွန်းခန့်
ခေါက်ဆွဲပြုပ်ပုံ
  1. အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေခပ်များများထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  2. ရေဆူလာတာနဲ့ ခေါက်ဆွဲကို ထည့်ပြီးပြုပ်ပေးပါ
  3. Soba ခေါက်ဆွဲက နူးလွယ်ပြီး ပြတ်တောက်လွယ်တဲ့အတွက် ခပ်မြန်မြန်လေး ပြုပ်ပြီး ရေနွေးများ သွန်ပေးပါ
  4. ပြီးတာနဲ့ ရေအေးနဲ့ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ

ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
  • ခေါက်ဆွဲကို ဇလုံတစ်လုံးထဲထည့်ကာ ဆား ပဲငံပြာရည်အပျစ်တို့နဲ့ သမအောင် နယ်ပေးထားပါ
  • ဘေဘီ ဘရော့ကိုလီကို ရေနွေးဆူဆူထဲမှာ နှစ်မိလောက် ပြုပ်ပေးကာ ရေနွေးသွန်ပြီး ရေအေးနဲ့ စိမ်ထားပါ
  • ပဲတောင့်ရှည်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ပဲပြားကို မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
  • ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • အောက်ခြေမကပ်သော ဒယ်အိုးကို အပူပေးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့်ပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို အရင်ဆုံး ထည့်ကြော်ပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ မွှေးလာတာနဲ့ ပဲသီးနှင့် ပဲပြားတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဆားနှင့် ပဲငံပြာရည်အကျဲတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • အသီးအရွက်များ အရမ်းနူးမသွားစေရန် ၂မိနစ်လောက် ကြော်ပြီးတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ခေါက်ဆွဲကို ထည့်ကြော်ပါ
  • အသီးအရွက်များနှင့် သမသွားအောင် မွှေပေးပြီး တစ်မိနစ်လောက် မွှေပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းပေးကာ လိုသလို ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ခေါက်ဆွဲကြော်ကို ဘေးဖက်မှာ ခနဘေးကို တွန်းထားပြီး ရေနွေးဖျောထားသော ဘေဘီဘရော့ကိုလီကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ခေါက်ဆွဲကြော်ကို ရောမွှေပေးကာ အားလုံးသမသွားတာနဲ့ ခေါက်ဆွဲကြော် မွှေးမွှေးလေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment