ဒီနေ့တော့ ကြာစေ့လေးတွေ ဝယ်လာဖြစ်တာနဲ့ ကြက်သားနဲ့ ကြာစေ့ကို အချိုနှပ်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ရင်ပုံသား - 400
- ကြာစေ့ - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- Cooking wine - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ချင်းတက် - လက်တစ်ဆစ်ခန့်
- ပဲငံပြာရည်အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အကြည် -ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ (ဟင်းချက်ရန်)
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး တစ်ဗူး (အရသာစပ်ရန်)
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- ကြက်သားကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
- တုံးထားသော ကြက်သားကို cooking wine ဆား ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့နှင် ့ အရသာဝင်အောင် နယ်ထားပါ
- ကြာစေ့များကို အနေတော် အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေခပ်များများ ထည်ပေးပြီး နူးနေအောက် ပြုပ်ပေးထားပါ
- ချင်းတက်ကို အခွံခွာပြီး ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- ပန်းကန်လုံး တစ်ခုထဲမှာ ပဲငံပြာရည်အကြည် ပဲငံပြာရည်အပျစ် နှမ်းဆီမွှေး ခရုဆီနှင့် ရေ တို့ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ချင်းပြားလေးတွေကို မွှေးလာတဲ့အထိ ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ချင်းနံ့လေး သင်းလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ကြက်သားကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သား အသားလေးတွေ မာတင်းလာတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
- ရေခမ်းတာနဲ့ အရသာ စပ်ထားသော ပဲငံပြာရည်ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- အဲငံပြာရည်များ ပွက်ပွက်ဆူလာတာနဲ့ ကြာစေ့များကို ထည့်မွှေပေးပြီး အရသာ မြည်းပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ကြက်သားကြာစေ့နှပ်ကို ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment