Tuesday, 28 December 2021

မှို မာလာဟင်း

 

ဒီနေ့တော့ oyster မှိုလေးတွေ ဝယ်လာပြီး မာလာအနှစ်လေးနဲ့ ချဉ်ငံစပ်လေး ချက်ပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားနဲ့ နည်းလေးပို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. Oyster mushrooms - 400 g
  2. မာလာအနှစ် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  3. မန်ကျည်းသီးမှည့် - ကွမ်းသီးဆံလုံးလောက်
  4. ရေနွေး - အနည်းငယ် (မန်ကျည်းသီးမှည့် ရေစိမ်ရန်)
  5. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - တစ်ဝက်
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
  • မှိုများမှ မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပြီး ရေစင်အောင်ဆေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးပေးထားပါ
  • မန်ကျည်းသီးမှည့် အနှစ်ကို ရေတစ်ထပ် ဆေးပေးပြီး ရေနွေးပူပူနဲ့ စိမ်ထားပေးပါ
  • အိုးတစ်လုံးထဲမှာ မှိုများကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
  • ပထမ တစ်ရည် မခမ်းခင်း မာလာအနှစ်ကို ထည့်မွှေပေးကာ မန်ကျည်းနှစ် အရည်နှင့် ဆားတို့ကို  ထပ်ထည့်ပေးပြီး တည်ပေးပါ
  • အရသာ သမသွားအောင် သုံးလေးခါလောက် မွှေပေးပြီး အရသာမြည်းပေးပါ
  • မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
  • ရေခမ်းတာနဲ့ မှိုမာလာဟင်းကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment