ဒီနေ့တော့ oyster မှိုလေးတွေ ဝယ်လာပြီး မာလာအနှစ်လေးနဲ့ ချဉ်ငံစပ်လေး ချက်ပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားနဲ့ နည်းလေးပို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- Oyster mushrooms - 400 g
- မာလာအနှစ် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
- မန်ကျည်းသီးမှည့် - ကွမ်းသီးဆံလုံးလောက်
- ရေနွေး - အနည်းငယ် (မန်ကျည်းသီးမှည့် ရေစိမ်ရန်)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - တစ်ဝက်
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- မှိုများမှ မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပြီး ရေစင်အောင်ဆေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးပေးထားပါ
- မန်ကျည်းသီးမှည့် အနှစ်ကို ရေတစ်ထပ် ဆေးပေးပြီး ရေနွေးပူပူနဲ့ စိမ်ထားပေးပါ
- အိုးတစ်လုံးထဲမှာ မှိုများကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
- ပထမ တစ်ရည် မခမ်းခင်း မာလာအနှစ်ကို ထည့်မွှေပေးကာ မန်ကျည်းနှစ် အရည်နှင့် ဆားတို့ကို ထပ်ထည့်ပေးပြီး တည်ပေးပါ
- အရသာ သမသွားအောင် သုံးလေးခါလောက် မွှေပေးပြီး အရသာမြည်းပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
- ရေခမ်းတာနဲ့ မှိုမာလာဟင်းကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment