Monday 13 December 2021

ပဲဖတ်ချဉ်သုပ်

 




မာမာဒီနေ့တော့ သိပ်ပြီးပြန်ချင်နေတဲ့ မြန်မာပြည်ကို ပြန်လို့မရတော့ မြန်မာပြည် အလွမ်းပြေ ပဲဖတ်ချဉ်နဲ့ အရသာ တစ်ထပ်ထဲကျတဲ့ အသုပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ်။

နိူင်ငံရပ်ခြားမှာ ရောက်နေတဲ့သူတွေ မြန်မာပြည် နေစဉ်အခါတုန်းက ပဲဖတ်ချဉ်သုပ်ကို ကြိုက်နှစ်သက်ခဲ့ဖူးတယ်ဆိုရင် မာမာအခု ပြထားတဲ့ ဘူးလေးကို ရှာဝယ်ပြီး သုပ်စားကြည့်စေချင်ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ ရှောက်ရွက်နံ့လေး မွှေးပြီး ငရုတ်သီးစိမ်း ခပ်စပ်စပ်လေးနဲ့ အရသာ ကောင်းလွန်းတဲ့ အသုပ်တစ်ပွဲအတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။ 


ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. Smokey Chipotle - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်းမောက်မောက်
  2. ကြက်သွန်နီ ခရမ်းရောင် - အနေတော် တစ်လုံး
  3. ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိူင်သလောက်
  4. ငရုတ်သီး အကျက်မှုန့် - စားနိူင်သလောက်
  5. ရှောက်ရွက် - ဆယ်ရွက်
  6. ပဲဆီစိမ်း - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  8. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ရှောက်ရွက်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • Smokey Chipotle နဲ့အတူ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကို ဇလုံထဲမှာထည့်ပြီး အရသာ သမအောင် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ မိမိစိတ်ပြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အဲဖတ်ချဉ်သုပ်နဲ့ အရသာ တစ်ထပ်ထဲ တူလွန်းတဲ့ အသုပ်လေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment