Wednesday, 15 December 2021

Black Bean Sauce ဆမ်း ခေါက်ဆွဲ

 


ဒီနေ့တော့ သတ်သတ်လွတ် စားဖွယ်ရာ တစ်မျိုးကို အမြန်ချက်ဖြစ်ပါတယ် စားလို့ကောင်းပြီး ပြင်ဆင်ရတာ မြန်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ခေါက်ဆွဲအစို - 500 g
  2. ကြယ်​သီးမှို - အနေတော် ဆယ်ပွင့်
  3. Black bean sauce (hot) - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  4. ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူးခွဲ
  5. ကိုက်လံ - လေးပင်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ခေါက်ဆွဲအစိုကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ကိုက်လံကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးဆူဆူမှာ သုံးမိနစ်ခန့် ပြုပ်ကာ ရေအေးနှင့် စိမ်ထားပေးပါ
  • မှိုကိုရေဆေးပြီး ခပ်နူတ်နူတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • အိုးတစ်လုံးထဲမှာ လှီးထားသော မှိုများ black bean sauce နှင့် ရေတို့ကိုထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ခေါက်ဆွဲအစိုကို ရေနွေးဆူဆူထဲမှာ တစ်မိနစ်ခန့် ထည့်ပေးကာ ရေစစ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ပြား တစ်ချပ်ထဲမှာ ခေါက်ဆွဲကို တစ်ပွဲစာ ထည့်ပေးပါ
  • ခေါက်ဆွဲထည့် ပြီးတာနဲ့ မှိုနှင့် black bean saue တို့ ရောကျိုထားတာကို သင့်တော်သလို ဆမ်းပေး ပြုပ်ထားသော ကိုက်လံကို ထည့်ပေးကာ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment