ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ခေါက်ဆွဲအစို - 500 g
- ကြယ်သီးမှို - အနေတော် ဆယ်ပွင့်
- Black bean sauce (hot) - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူးခွဲ
- ကိုက်လံ - လေးပင်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ခေါက်ဆွဲအစိုကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကိုက်လံကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးဆူဆူမှာ သုံးမိနစ်ခန့် ပြုပ်ကာ ရေအေးနှင့် စိမ်ထားပေးပါ
- မှိုကိုရေဆေးပြီး ခပ်နူတ်နူတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
- အိုးတစ်လုံးထဲမှာ လှီးထားသော မှိုများ black bean sauce နှင့် ရေတို့ကိုထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
- အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ခေါက်ဆွဲအစိုကို ရေနွေးဆူဆူထဲမှာ တစ်မိနစ်ခန့် ထည့်ပေးကာ ရေစစ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ပြား တစ်ချပ်ထဲမှာ ခေါက်ဆွဲကို တစ်ပွဲစာ ထည့်ပေးပါ
- ခေါက်ဆွဲထည့် ပြီးတာနဲ့ မှိုနှင့် black bean saue တို့ ရောကျိုထားတာကို သင့်တော်သလို ဆမ်းပေး ပြုပ်ထားသော ကိုက်လံကို ထည့်ပေးကာ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment