အခုရက်ထဲ မာမာခရီးသွားနေတာရယ် မာမာ့ရဲ့အဖေ နေမကောင်းပြီး ဆုံးသွားတဲ့အတွက် အလုပ်တွေများခဲ့တဲ့အတွက် ဘလော့လေးဆီ မရောက်ဖြစ်ခဲ့ပါဘူး။
ဒီနေ့တော့ အရင်တစ်ပါတ်က ဝယ်လာတဲ့ သံပုယိုသီးတွေ မကုန်သေးတဲ့အတွက် ချဉ်ချဉ်ငံငံ စပ်စပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားရလေအောင် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ အသုပ် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- သံပုယိုသီး - ခပ်ကြီးကြီး တစ်လုံး
- ကြက်သွန်နီ - ဥကြီးကြီး တစ်ဥ
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိစားနိူင်သလောက်
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ပဲအကျက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် - ထမ်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဟင်းချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
- ကြက်သွန်နီဆီချက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
သံပုယိုသီး အချဉ်ပေါ့ပြီး မခါးစေရန် ဆားရည်စိမ်နည်း
- ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ဆားထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းကို ရေ ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူးနှင့်ဖျော်ပေးပါ
- သံပုယိုသီးကို အခွံခွာပြီး အမွှာလေးများ ထွင်ပေးကာ ဆားရည်ထဲမှာ နာရီ၀က်လောက် စိမ်ပေးထားပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးပေးထားပါ
- အသုပ်သုပ်ရန် ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- ဇလုံကျယ်ကျယ် တစ်လုံးထဲမှာ ငရုတ်သီးစိမ်း ကြက်သွန်နီ ပဲအကျက်မှုန့် ငံပြာရည် ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ဟင်းချိုမှုန့် ဆီချက် ငရုတ်သီးမှုန့်တို့နှင့်အတူ ဆားရည်စိမ်ထားသော သံပုယိုသီးအဖတ်လေးများကို ရေညှစ်ပြီးထည့်ကာ အားလုံးကို ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးပါက အရသာမြည်းပြီး မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးကာ ချဉ်ငံစပ် သံပုယိုသီးသုပ်လေးကို နှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment