ဒီနေ့တော့ မျှစ်အကြွတ်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး မျှစ်ချိုနှပ်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် ဒီမျှစ်ကြွတ်နှပ်လေးက ထမင်းနဲ့ စားရင်လဲ အရမ်းကောင်းသလို သူ့ချည်းသက်သက် စားရင်လဲ စားလို့ကောင်းပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ မျှစ်ချိုနှပ် ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- မျှစ်ကြွတ် - ၈ခု
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- မျှစ်ကြွတ်ကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ပိုင်းကာ ပုံပါအတိုင်း အစိတ်လေးတွေ ရလာအောင် လှီးပေးပါ
- မကပ်သော ဒယ်အိုးထဲမှာ သကြားကိုထည့်ပြီး မီးအနေတော်နှင့် လှော်ပေးပါ
- သကြားများ အရည်ပျော်လာပြီး နီညိုရောင်လေး သန်းလာတာနဲ့ ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ မျှစ်များနှင့် ဆားများထည့်ပေးကာ မွှေပေးကာ အဖုံးအုပ်ပြီး တည်ပေးပါ
- ပထမ တရည်ခမ်းသွားတာနဲ့ နောက်ထပ် မျှစ်များရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
- ဒုတိယတစ်ရည် ခမ်းကာနီးတာနဲ့ ခရုဆီကို ထည့်မွှေပေးပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ ဆက်တည်ပေးပါ
- ရေခမ်းသွားတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် မျှစ်အချိုနှပ်ကို ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment