Saturday 18 December 2021

ပြောင်းဖူးဟင်းချို

 

ဒီနေ့တော့ ပြောင်းဖူး လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး ဟင်းချိုရည်လေး ချက်ပါတယ် သောက်လို့ ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ပြောင်ဖူး - အဖူးကြီးကြီး နှစ်ဖူး (လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်ကို သုံးပေးပါ)
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  3. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  4. ပြောင်းကော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းခွဲ
  5. ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ရာတွင် သုံးသောဗူး နှစ်ဗူး
  6. ရေ - ဟင်းရည်ချက်ရန် လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဇလုံပန်းကန် တစ်လုံးထဲမှာ ရေနှ င့်ပြောင်းကော်တို့တို အရည်ပျော်အောင် ဖျော်ထားပေးပါ
  • ပြောင်းဖူးကို အခွံခွာပြီး မလိုတာတွေ ဖယ်ကာ အဖူးလိုက် ရေဆေးပေးပါ
  • ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ဓါးနှင့် မထူမပါးလေးတွေ လှီးချပေးပါ
  • ဇောက်နကိသော အနေတော် အိုးထဲမှာ ပြောင်းဖူးများကို ရေမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ပေးပြီး ပြုပ်ပေးပါ
  • ပထမ တစ်ရည် မခမ်းခင် နောက်ထပ် ပြောင်းဖူးမြုပ်အောင် ရေထပ်ထည့်ပြီး ဆက်တည်ပေးပါ
  • ဒုတိယ ရေမခမ်းခင် တရုတ်ဟင်းရည်သောက် ပုံမှန် ပန်းကန်းလုံး တစ်လုံးခွဲစာ ထည့်ပေးပြီး တည်ပေးပါ
  • ရေ ပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ ဆား အရသာမှုန့်နှင့် ဖျော်ထားသော ကော်ရည်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ကော်ရည်များ မပျစ်လာမချင်း ဆက်တိုက်မွှေပေးပါ
  • ကော်ရည်များ ပျစ်လာတာနဲ့ အရသာ မြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပြောင်းဖူးဟင်းချို ပူပူလေးကို သောက်သုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။ 

No comments:

Post a Comment