ဒီနေ့တော့ ထမင်းကို ဟင်းတွေနဲ့ မစားချင်တာနဲ့ ပြောင်းဖူးကို ကြက်ဥလေးနဲ့ အရသာလေးတွေ ထည့်ရောကာ ဗလင်ဒါထဲ ထည့်ကြိတ်ပေးပြီး မွမွရွရွလေး ကြော်စားဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ပြောင်းဖူးစေ့ - 3 cups
- ဂျုံမှုန့် - 1 cup
- baking powder - 1 tsp
- olive oil - 3 tbsp
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
- ကြက်ဥ - နှစ်လုံး
- နံနံပင် - 1/4 cup (လှီးပြီးသား)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပြောင်းဖူးစေ့နှင့် လိုအပ်တာတွေကို ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးပေးပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးကာ လှီးထားပါ
- အလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ကြက်သွန်နီ ကြက်ဥ ဂျုံမှုန့် ဆား အရသာမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် နံနံပင်နှင့် ပြောင်းဖူးစေ့ တစ်ဝက်တို့ကို ဗလင်ဒါထဲထည့်ပြီး တစ်မိနစ်လောက်ဘဲ ကြိတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကျန်နေသော ပြောင်းဖူးစေ့နှင့် ရောပေးပါ
- အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး သုတ်ပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ အရသာ စပ်ထားသော ပြောင်းဖူးများကို ဇွန်းနှင့်ခပ်ပြီး ထည့်ပေးပါ
- ထည့်ပေးပြီးတာနဲ့ မီးကိုအနေတော်လောက်မှာ ထားပေးပါ
- မီးအရမ်း မပြင်းစေရန် သတိထားပြီး ကြော်ပေးပါ
- မီးအရမ်းပြင်းပါက ကြက်ဥပါတဲ့အတွက် ခနလေးနဲ့ ကျွမ်းသွားတတ်ပါတယ်
- တစ်ဖက်ကျက်တာနဲ့ နောက်တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပါ
- နှစ်ဖက်လုံး ကျက်တာနဲ့ ပြေင်းဖူးကြော် ပူပူလေးကို ရေနွေးကြမ်း ပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
Unicode လေးနဲ့ ရေးတင်ပေးပါလားဗျ
ReplyDelete