ဒီနေ့တော့ ထမင်းစားလို့ မြိန်စေမဲ့ ကြက်သနီချက်လေး ချက်စားဖြစ်ပါတယ် ချက်နည်းလေးကတော့ ဝက်သနီချက်နည်းလေး အတိုင်းပါဘဲ မာမာတို့က ဝက်သားနဲ့ အမဲသားကို စားခဲတော့ ကြက်သားကိုဘဲ ချက်လိုက်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကြက်သား - 500 g
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ကိုးမွှာ
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးခပ်သေးသေး ခွန်နှစ်လုံးခန့်
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးကြီးကြီး တစ်လုံး
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံခန့်
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့် (ဆီထဲထည့်ကြော်ရန်)
- သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (ကြက်သားနှင့်နယ်ရန်)
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်ပဲ
- ငံပြာရည် အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ကိုးဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သားကို ရေဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဇလုံထဲထည့်ပြီး ကြက်သား နနွင်းမှုန့် ဆား သကြား ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အရသာမှုန့်နှင့် ပဲငံပြာရည်ဆို့ ထည့်ပေးကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ပေးပါ
- အရသာဝင်အောင် နယ်ပြီးတာနဲ့ အဖုံးအုပ်ကာ ရေခဲသေတာ မခဲတဲ့ အကန့်ထဲမှာ တစ်နာရီခန့် နှပ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ကြက်သွန်နီ အလုံးသေးတို့ကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးထားပါ
- ကြက်သွန်နီ အလုံးကြီးကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ အကွင်းလိုက် လှီးထားပါ
- ကြက်သားနှပ်ထားတာ ရပြီဆိုတာနဲ့ ဟင်းချက်ဖို့ ပြင်ပါမယ်
- အိုးထဲမွာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနေတော် လျှော့ပေးပြီး သကြားကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- သကြားထည့်ပြီးတာနဲ့ သကြားပျော်သွားအောင် မွှေပေးပါ
- သကြားကို နီရောင်သန်းသလောက်ဘဲ ကြော်ပေးပါ
- သကြားနီရောင်လေး သန်းလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားတဲ့ ကြက်သားကို ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အိုးကိုလှုပ်လှုပ်ပေးပြီး ငါးမိနစ်လောက် အိုးမကပ်အောင် လှုပ်ပေးပါ
- ကြက်သားတုံးလေးတွေ ရဲလာပြီ ဆိုတာနဲ့ ကြက်သားတုံးများကို အထက်အောက် သမအောင် မွှေပေးပါ
- ကြက်သားတုံးလေး အရောင်လှလာတာနဲ့ ကြက်သားကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
- ထည့်ထားတဲ့ရေ ခမ်းလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီနှင့် ကြက်သွန်နီ အကွင်းလေးများကို ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင် ထပ်ထည့်ပြီး ဆီပြန်တဲ့အထိ မီးအနေတော်နှင့် တည်ပေးပါ
- ရေမခမ်းခင် အရသာ မြည်းပေးပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- ရေခမ်းပြီး ဆီပြန်လာတာနဲ့ ကြက်သနီချက်လေးကို စားသုံးဖို့ ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment