Sunday 29 November 2020

သာကူပေါင်း ချိုချိုလေး













ဒီနေ့တော့ သာကူပေါင်းလေးတွေ လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့ သာကူပေါင်း မုန့်လေး ဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆက်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ မုန့်လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. သာကူ - 100 g (သာကူအဖြူရောင်အတွက်)
  2. ရေ - 80 ml (သာကူကျိုရန်)
  3. သကြား -70 g (သာကူကျိုတဲ့အထဲထည့်ရန်)
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် (သာကူကျိုတဲ့အထဲထည့်ရန်)
  5. အုန်းသီးခြစ်ပြီးသား - 60 g (အုန်းယိုထိုးရန်)
  6. ထန်းလျှက်ခဲ - 250 g (အုန်းယိုထိုးရန်)
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် (အုန်းယိုထိုးရန်)
  8. ရေ - 70 ml (အုန်းယိုထိုးရန်)
  9. Purple food colouring - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ခြောက်ပုံတစ်ပုံ(သာကူကျိုတဲ့အထဲထည့်ရန်)
  10. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် (သာကူကျိုတဲ့အထဲထည့်ရန်)
  11. ရေ - 80 ml (သာကူခရမ်းရောင် ကျိုရန်)
  12. သာကူ - 100 g (သာကူခရမ်းရောင်ကျိုရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
  • အရင်ဆုံး အိုးထဲမှာ ဆား ထန်းလျှက်ခဲနှင့် ရေထည့်ပြီး ထန်းလျှက်ခဲများ ပျော်အောင် ကျိုပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ခဲ အရည်ပျော်လာတာနဲ့ အမှိုက်နှင့်သဲများ မပါအောင် ပိတ်စပါးပါးလေးနှင့် စစ်ပေးပါ
  • အမှိုက်များ စစ်ပြီး တာနဲ့ ထန်းလျှက်ရည်ကို အိုးသန့်သန့် တစ်လုံးထဲ ပြန်ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် ကျိုပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ရည် ဆူလာတာနဲ့ အုန်းသီးများ ထည့်ပေးပြီး မွှေပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ရည် ခမ်းလာတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးပြီး အအေးခံပေးပါ
သာကူကျိုပုံ
  • အရင်ဆုံး အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဆား သကြား ရေနှင့်သာကူကိုထည့်ပြီး သာကူများ မျက်စေ့ပျောက်လာတဲ့အထိ ကျိုပေးပါ
  • သာကူစေ့များ မျက်စေ့ပျောက်လာတာနဲ့ ဇကာတစ်ခုထဲ သွန်ချပြီး ရေများ စစ်ထားပါ
  • နောက်ထပ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဆား ရေ food colouring နှင့် သာကူစေ့များထည့်ပြီး ကျိုပေးပါ
  • သာကူစေ့များ မျက်စေ့ပျောက်လာတာနဲ့ ဇကာတစ်ခုထဲ သွန်ချအပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပေါင်းမည့်ပန်းကန်လေးတွေကို ထောပါတ်ဆီ လိုက်သုတ်ပေးပါ
  • အရင်ဆုံး ပန်းကန်ထဲကို ခရမ်းရောင် သာကူစေ့လေးတွေ တစ်ဝက်မရှိ တစ်ရှိဆီ လိုက်ထည့်ပေးပါ
  • ပေါင်းအိုးထဲကို ပေါင်းခံခုံ မမြုပ်အောင် ရေထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပေါင်းခံခုံအပေါ်ကို ဇကာတင်ပြီး ထိုဇကာထဲကို သာကူပန်းပန်လေးတွေ ထည့်ပေးကာ အိုးအဖုံးအုပ်ပေးပါ
  • ပေါင်းမည့်ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးပြီး အရင်ဆုံး ဆယ်မိနစ် ပေါင်းပေးပါ
  • ဆယ်မိနစ်ပြည့်တာနဲ့ အိုးအဖုံးကို ပြန်ဖွင့်ပြီး အုန်းယိုတစ်ထပ် သာကူအဖြူရောင် တစ်ထပ်ထပ်ထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ သာကူပန်းကန်ထဲ ပေါင်းရည်များ မဝင်စေရန် clean wrap နှင့် လိုက်အုပ်ပေးပါ
  • အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပေါင်းအိုးထဲကို ရေအနည်းငယ် ထပ်ထည့်ပေးပြီး သာကူပန်းကန်လေးများကို ပြန်ထည့်ပြီး အိုးအဖုံးကို အုပ်ပေးကာ ဆယ်မိနစ် ထပ်ပေါင်းပေးပါ
  • ဆယ်မိနစ် ပြည့်တာနဲ့ အိုးအဖုံး ဖွင့်ပေးပြီး ပေါင်းအိုးထဲမှ လေများကုန်အောင် ထုတ်ပေးပြီးမှ  သာကူကန်လေးများကို အပြင်ထုတ်ပေးပါ
  • သာကူပန်းကန်ရဲ့ ဘေးပါတ်ပါတ်လည်ကို ဓါးဦးချွန်လေးနှင့် လိုက်ထိုးပြီး ခွာပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ပြားထဲကို မှောက်ချပေးပြီး သာကူပေါင်း မုန့်လေးများကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment