Thursday 26 November 2020

ချဉ်ငံစပ် ပဲပင်ပေါက်ပဲပြားသုပ်

 



ဒီနေ့တော့ ချဉ်ငံစပ် ပဲပြားနဲ့ ပဲပင်ပေါက်လေးကို သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ အရမ်းလိုက်ဖက်လွန်းလို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ပဲပင်ပေါက် တစ်ဆယ်သား
  2. ပဲပြား အနေတော် တစ်တုံး
  3. မန်ကျည်းသီးမှည့် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. ငါးငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  5. ပဲအကျက်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  6. ငရုတ်သီးအကျက်မှုန့် မိမိနှစ်သက်သလောက်
  7. ​ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  8. အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  9. နံနံပင် မိမိနှစ်သက်သလောက်
  10. ကြ က်သွန်နီ အနေတော် တစ်လုံး

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပဲပင်ပေါက်ကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးဆူဆူမှာ နှစ်မိနစ်ခန့် စိမ်ပေးပြီး ရေနွေးသွန်ကာ ရေစစ်ထားပါ
  • ပဲပြားကို ရေဆေးပြီး အပေါ်ယံကြော တင်းလာအောင် ကြော်ပေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • မန်ကျည်းသီးမှ ည့်ကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးပူပူ လက်ဖက်ရည် ပန်းကန်လုံး တစ်ဝက်သာသာနှင့် စိမ်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပဲပင်ပေါက် ပဲပြား ကြက်သွန်နီ နံနံပင် အရသာမှုန့် ငါးငံပြာရည် ပဲအကျက်မှုန့် ငရုတ်သီး အကျက်မှုန့်နှင့် မန်ကျည်းသီးမှည့်ရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းစာလောက်ကို ထည့်ပေးပါ
  • အားလုံးထည့်ပြီးတာနဲ့ အရသာ သမအောင် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ နယ်ပြီးပြီးတာနဲ့ မြည်းကြည့်ကာ လိုအပ်တဲ့ ချိုချဉ်ငံစပ်အရသာကို ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ချဉ်ငံစပ် ပဲပင်ပေါက် ပဲပြားသုပ်လေးကို စားသုံးရန် ပြင္ပေးနိူင်ပါပြီ။


No comments:

Post a Comment