Saturday 28 November 2020

​ချဉ်ငံစပ် ကြက်ခြေထောက်ထောင်း



ဒီနေ့တော့ သင်္ဘောသီး ကြက်ခြေထောက်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး ဆေးကြောသန့်စင်ကာ ကျက်နေအောင်ပြုပ်ပြီး ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းစားဖြ စ်ပါတယ်။


နေ့လည်နေ့ခင်းဆို တစ်ယောက်ထဲဆိုတော့ တစ်ခါတစ်ရံ အစားလေး တစ်ခုခု လုပ်စားပြီး အပျင်းဖြေရတဲ့ ရက်လေးတွေလဲ ရှိတတ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ ကြက်ခြေထောက် ထောင်း နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ပြုပ်ပြီးသာ ကြက်ခြေထောက် - ဆယ်ချောင်း
  2. ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  3. ယိုးဒယား ငါးပိရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. ယိုးဒယား ပုဇွန်ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. ယိုးဒယား ဂဏန်းငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. သံပုရာသီး - တစ်လုံး
  7. ထန်းလျှက်ခဲ - အနေတော် တစ်ခဲ
  8. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
  9. ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ငါးတောင့်ခန့်
  10. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ထန်းလျှက်ခဲ  ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးတောင့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
  • မညက်တစ်ညက် အနေအထားလေး ရလာတာနဲ့ အရသာမှုန့် သုံးရမဲ့ ငါးပိရည်နှင့် ငံပြာရ ည်တွေကို ထည့်ပေးပြီး ဇွန်းနှင့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ သံပုရည်ညှစ်ထည့်ကာ ပြုပ်ထားသော ကြက်ခြေထောက်များကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • အားလုံးအရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာကို မြည်းပေးပြီး ချိုချဉ်ငံစပ် အရသာကို မြည်းပေးကာ လိုအပ်တာကို မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာပြီ ဆိုရင်တော့ ချဉ်ငံစပ် ကြက်ခြေထောက်ထောင်းလေးကို စားသုံးရန်  ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီရှင်။

No comments:

Post a Comment