ဒီနေ့တော့ ရွှေဖရုံသီး ပေါင်းနည်းလေး မျှဝေပေးချင်ပါတယ် ရွှေဖရုံသီးတွေ ပေါချိန်ဆို မကြာမကြာ ပေါင်းစားဖြစ်ပါတယ် စားလို့အရမ်းကောင်းပြီး သဘာဝ အရသာ ချိုစိမ့်နေတဲ့အတွက် ပေါင်းပြီးစား ကြည့်စေချင်ပါသေးတယ်။
မာမာကတော့ pressure cooker နဲ့ ပေါင်းတဲ့အတွက် ငါးမိနစ်ဘဲ ကြာပါတယ် ရေအိုးကို အောက်ကခံပြီး အပေါ်ကနေ ပေါင်းဇကာတင်ပြီး ပေါင်းမယ်ဆိုရင်တော့ အနည်းဆုံး နာရီဝက်လောက် ပေါင်းရမယ်လို့ ထင်ပါတယ်။
ပေါင်းနည်းပြင်ဆင်ပုံ
- ရွှေဖရုံသီးကို ခပ်ထူထူ အတုံးလေးတွေတုံးပြီး အထဲမှ မလိုတာတွေ ဖယ်ပြီးရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ
- ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ကြွေပန်းကန် ထူထူထဲကို ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပေါင်းအိုးအောက်ခံ အိုးထဲကို ပေါင်းခံခုံ ထိလောက်တဲ့အထိ ရေထည့်ပေးပါ
- ပေါင်းအိုးထဲ ရေထည့်ပြီးတာနဲ့ ပေါင်းခံခုံပေါ်မှာ ပေါင်းခံဇကာကို တင်ပေးပါ
- ပေါင်းခံဇကာထဲမှာ ရွှေဖရုံသီး ပန်းကန်ကို တင်ပေးပြီး အိုးအဖုံးကို အုပ်ပေးပါ
- အိုးအဖုံး အုပ်ပြီးတာနဲ့ steam ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးကာ ငါးမိနစ် အချိန်မှာ ထားပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပေါင်းမည့်ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးပါ
- ငါးမိနစ် ပြည့်တာနဲ့ အိုးထဲမှ လေများကုန်သွားအောင် ထုတ်ပေးပြီးမှ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးပါ
- ရွှေဖရုံသီးပေါင်း ပန်းကန်ကို အပြင် ထုတ်ပေးကာ နူးအိပြီး ချိုအီနေတဲ့ ရွှေဖရုံသီးပေါင်းလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment