ဒီေန႔ခ်က္လိုက္တဲ႔ ၾကက္ေတာက္ေတာက္စင္း ခ်ဳိစပ္ေၾကာ္ေလးပါ အရသာတစ္မ်ဳိးေလးမို႔စားလို႔ေကာင္း ပါတယ္ စားခါနီးမွေၾကာ္ရင္လဲ အခ်ိန္မၾကာတာေၾကာင္႔ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ အခ်ိန္ေပးျပီးခ်က္ရင္ဘဲ ရပါျပီ။
မာမာေတာ႔ အခုရက္ထဲ အလုပ္မ်ားလို႔ လြယ္လြယ္နဲ႔ စားေကာင္းမဲ႔ ဟင္းေလးေတြဘဲ ခ်က္ျဖစ္ေနပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔အတြက္ ခ်က္ၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
- ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္ဥ
- ငရုတ္သီးေျခာက္ - ငါးေတာင္႔
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာမွဳိ - ငါးပြင္႔
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာမံုလာဥနီ - တစ္ဥ
- အေနေတာ္ လီွးထားေသာပဲေတာင္႔ရွည္ - သံုးေတာင္႔
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားေသာ အိုးထဲသို႔ ဆီထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းကိုထဲ႔ျပီ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ငရုတ္သီးေတာင္႔ကို အရင္ၾကြတ္သြားတဲ႔ထိေၾကာ္ျပီး ဆယ္ေပးထားပါ
- ထိုဆီထဲမွာဘဲ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သားကို နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ထဲ႔ျပီး မာလာတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမာလာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရနဲနဲက်န္တဲ႔အခ်ိန္မွာ လွီးထားေသာ အသီးအရြက္မ်ား ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္တို႔ကို တစ္ခါထဲထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ခြဲ သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းမႏူးေစရန္ သတိထားျပီးေၾကာ္ေပးပါ အရမ္းႏူးပါက စားလို႔မေကာင္းပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္သိပ္မၾကာဘဲ ၾကက္ေတာက္ေတာက္စင္း ခ်ဳိစပ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ
ခ်ဥ္စပ္အရသာ ထြက္ေအာင္ ဘာ sauce သံုးလဲရွင့္..ေရးထားတဲ့အထဲမွာ မေတြ ့လို ့ပါ
ReplyDeleteခ်ဳိစပ္အတြက္ ဘာေဆာ႔မွ မသံုးပါဘူး အခ်ဳိကို အရသာမွဳန္႔အခ်ဳိနဲ႔အစပ္ကို ငရုတ္သီးေၾကာ္ဆီကဘဲ အစပ္အရသာကိုယူျပီးရိုးရိုးေလးဘဲခ်က္ထားပါတယ္
ReplyDeleteၾကက္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္နဲ႔ တူတယ္ေနာ္ မမမာေၾကာ္ထားတာေလးေတြက
ReplyDeleteထမင္းပူပူေလးန႔ဲဆို ရွယ္ပဲ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္လဲ ၾကိဴက္တယ္..)
မိုးစက္ဝိုင္
ဟုတ္တယ္ ညီမေလးေရ
Deleteစားလို႔ေတာ႔ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းတယ္