Saturday, 4 May 2013

Scones

မနက္ေစာေစာစာမုန္႔ေလးပါ

မာမာ႔သမီးေလး ဖုတ္တဲ႔မုန္႔ေလးပါ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္သလို ႏြာႏို႔ေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္ပါတယ္ သူ႔ခ်ည္းဘဲလဲ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ သူ႔ခ်ည္႔ဘဲ ထိုင္စားရတာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္မိပါတယ္။

စပ်စ္သီးေျခာက္ေလးေတြ ပါတဲ႔အတြက္ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ ေလးနဲ႔စားရတာ ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္းပါတယ္ ဒီမုန္႔ေလးက မနက္ေစာေစာ လက္ဖက္ရည္ေလးနဲ႔လဲ သံုးေဆာင္ႏိုင္တဲ႔ မုန္႔ေလးပါ။

မာမာ႔သမီးေလးက အျပင္ကမုန္႔ေတြ သိပ္စားေလ႔မရွိပါဘူး စားရင္လဲ တို႔ကနန္း စိတ္ကနန္းေလာက္ ဘဲစားတာမို႔ သူစားခ်င္တာေလးေတြကို သူ႔ဘာသာသူ လုပ္စားေလ႔ရွိပါတယ္။ သူစိတ္ပါလက္ပါ ဖုတ္တတ္တဲ႔ မုန္႔ေလးေတြမို႔ အေမလုပ္သူက တန္ဖိုးထားျပီး စားပါတယ္။

မနက္ေစာေစာ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔လဲ ေသာက္ပါတယ္ သူလုပ္ေပးတဲ႔ မုန္႔ေလးေတြက မာမာ႔အတြက္ သိပ္တန္ဖိုးရွိျပီး အရသာ အရမ္းရွိတဲ႔ နတ္သုဒၵါေလးေတြပါ။

သူေစတနာပါပါနဲ႔ ဖုတ္ထားတဲ႔ မုန္႔ေလးေတြမွာ ဘာေတြထဲ႔ျပီး ဘယ္လိုဖုတ္ထားလဲ ၾကည္႔ၾကရေအာင္ေနာ္

ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
  • 2 cups - white self-raising flour (or)
  •  2 cups - self-raising flour
  • 20 g - better
  • 1 tbs - castor sugar
  • 190 ml - milk
  • 1 cup - sultanas
  • 1 - egg
  • 1 tsp - salt
ျပင္ဆင္ပံု



အထက္မွာ ေရးထားတဲ႔ ပစၥည္းေတြကို 
ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲကိုထဲ႔ျပီး မုန္႔ဖုတ္ဖို ႔ျပင္ေပးပါ

မုန္႔ဖုတ္ရန္လိုအပ္တဲ႔ ႏြားႏို႔

ဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွင္႔ေထာပတ္ကို အရင္ဆံုး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ 
ျပီးလွ်င္သၾကား ဆားႏွင္႔စပ်စ္သီးတို႔ကိုသမေအာင္ နယ္ေပးပါ
ျပီးမွ ၾကက္ဥႏွင္႔ႏြားႏို႔တို႔ကိုထဲ႔ျပီး တေျဖးေျဖးခ်င္း နယ္ေပးပါ

ခပ္ဖြဖြေလးဘဲနယ္ေပးျပီး အၾကာၾကီးနယ္ေပးရန္မလိုပါ 
သံုးမိနစ္ေလာက္ နယ္ေပးျပီး အေပၚက ပံုစံေလာက္ရရင္ ရပါျပီ

ဂ်ဳံမွဳန္႔ျဖဴးထားေသာမ်က္ႏွာျပင္ညီတဲ႔စားပြဲေပၚသို႔ 
ဂ်ဳံးလံုးကိုတင္၍ ႏွစ္စင္တီမီတာေလာက္ အထူရေအာင္
 လက္ဝါးႏွင္႔ ဖိျပီးျပားေပးပါ ျပီးမွႏွစ္လက္မအရြယ္
အဝိုင္းေပါက္ပါေသာ အရာတစ္ခုခုႏွင္႔ဂ်ဳံျပားကိုဖိျပီး ျဖတ္ေပးပါ

အားလံုးျဖတ္ျပီးပါက မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဗန္းထဲတြင္ 
baking paper ခံျပီးတင္ေပးပါ အားလံုးတင္ျပီးသြားပါက 
မုန္႔သားမ်ားေပၚသို႔ ႏြားႏို႔နဲနဲစီလိုက္သုတ္ေပးျပီးပါက 
မုန္႔ဖုတ္ရန္ အဆင္သင္႔ ျဖစ္ပါျပီ

မုန္႔စတင္ျပင္ဆင္ခ်ိန္ထဲက မီးအား230 ဒီကရီႏွင္႔ 
အပူေပးျပီး ဖြင္႔ထားေသာ ovenထဲတြင္ထဲ႔ျပီး 
ဆယ္႔ငါးမိနစ္မွ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ အခ်ိန္အတြင္း ဖုတ္ေပးပါ 
အျပင္သားမ်ား အညိဳေရာင္ရလာျပီး အတြင္းသား 
ပြပြေလးႏွင္႔စားလို႔ေကာင္းေသာ မုန္႔ေလးမ်ားရပါျပီ

မုန္႔သားက်က္သြားပါက မုန္႔ကိုထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးကာ
 ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရသာေလးမ်ား သုတ္ေပးပါ

စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ မုန္႔ေလးေတြ ရပါျပီ

6 comments:

  1. အရမ္းေတာ္၊ အရမ္းလိမၼာတဲ့ သမီးကေလး လုပ္တဲ့ မုန္႔ကေလးကို
    အားေပးသြားပါတယ္ အစ္မေရ ....
    အစ္မက အရမ္းကို ကံေကာင္းပါတယ္ .... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ...

      Delete
  2. မုန္႔ေလးက လုပ္ရတာလည္းလြယ္တယ္ ေနာ္ အမ သမီးေလးက ေတာ္လိုက္တာ...စမ္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုးေငြ႔ေရ
      လုပ္ရတာလြယ္ေပမဲ႔စားလို႔ေတာ႔အရမ္းေကာင္းတယ္ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  3. ေတာ္လိုက္တဲ႔ သမီးေလးေနာ္..
    မမမာ အရမ္းကံေကာင္းတယ္ .
    အားေပးသြားပါတယ္ အမေရ ..း)
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ မိုးစက္ဝိုင္ေရ..

      Delete