ငါးကင္ေမႊးေမႊးေလး |
ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာတို႔ ကင္စားျဖစ္တဲ႔ ငါးကင္ကင္နည္းေလး မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္ အစကေတာ႔ ငပိရည္ေဖ်ာ္မယ္ဆိုျပီး ကင္တာပါ ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႔ေလးဘဲ နယ္ျပီးကင္ထားပါတယ္။
ကင္ျပီးမွ အရမ္းေမႊးတာနဲ႔ တစ္ေကာင္ကို ငပိရည္ေဖ်ာ္ျပီး တစ္ေကာင္ကို သံပုရာသီးေလးညွစ္ကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားၾကပါမယ္ ေမႊးလဲေမႊး ခ်ဳိလဲခ်ဳိမို႔ကင္ရ က်ဳိးေလးေတာ႔ နပ္သြားခဲ႔ပါတယ္။
မီးေသြးမီးဖို မရွိတဲ႔အတြက္ က်န္ဖန္ျပီး ကင္ရတဲ႔ ငါးကင္ေလးပါ ျမန္မာျပည္မွာလို ငါးကိုဒုတ္ေလးလွဳိျပီး ကင္စားရတာကေတာ႔ ပိုျပီးေမႊးမွာပါ အခုကေတာ႔ ျဖစ္သလိုကင္ရတဲ႔ ငါးကင္ေလးဆိုလဲ မမွားပါဘူး။
ငါးကင္ဖို႔ျပင္ပါမယ္
- ဗိုက္ခြဲျပီးသန္႔စင္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အရသာဝင္ေအာင္ မႊန္းေပးထားေသာငါး - တေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငါးပံုတစ္ပံု
- သံပုရာသီး - တျစ္ခမ္း (အားလံုးတို႔ကိုေရာျပီ းငါးကိုဆုပ္ဆုပ္ျပီး နယ္ေပးထားပါ)
- Aluminium Foil ႏွင္႔ ငါးကိုထုတ္ေပးျပီး oven ထဲမွာထဲ႔ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
- မီးအား ႏွစ္ရာ႔ငါးဆယ္ ဒီဂရီႏွင္႔ ဆယ္႔ငါးမိနစ္ေလာက္ၾကိဳျပီး ဖြင္႔ထားေသာ
oven ထဲမွာ ႏွစ္ဆယ္႔ ငါးမိနစ္ေလာက္ ဖုတ္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
မီးဖိုအျပင္ဖက္ကို ထုတ္ေပးျပီး Aluminium Foil ကို ခြာကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
အရမ္းမိုက္တယ္ အစ္မေရ ..
ReplyDeleteငါးကင္ေရာ .. ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေရာ အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္ .. ^_^
ျဖဴမိုးျပည့္
ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ေကာင္းေနေရာ ညီမေရ
Delete