Monday, 20 May 2013

ပုဇွန်ဝမ်တုန်ကြော်

ပုဇြန္ ဝမ္တုန္ေၾကာ္



ႏွစ္သက္သည္႔ပံုစံေလးမ်ား ထုပ္ေပးရင္ရပါတယ္




ေရႊဝါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးေပးျပီးရင္ ပုဇြန္ဝမ္တုန္ေၾကာ္ေလးေတြရပါျပီ

မာမာတစ္ေယာက္ ဘေလာ႔ေလးကေန တစ္ခါတစ္ခါ မအားတာေၾကာင္႔ ေပ်ာက္ေပ်က္သြားခဲ႔ပါတယ္ ဘေလာ႔လာလည္တဲ႔မိတ္ေဆြေတြကို အားနာမိပါရဲ႕ အိမ္ရဲ႕ေဝယာဝစၥေတြေၾကာင္႔ တစ္ခါတစ္ခါ ဟင္းေတြခ်က္ျဖစ္ေပမဲ႔ မတင္ျဖစ္ခဲ႔တာမ်ားေနခဲ႔ပါတယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာ႔ရဲ႕ခ်က္နည္းအတိုင္း အိမ္ရွင္မေတြ လြယ္လြယ္နဲ႔ခ်က္လို႔ရျပီး ျမန္ျမန္က်က္တဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မ်ဳိးကို ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ခ်က္နည္းရိုးေပမဲ႔ စားလို႔ေကာင္းျပီး လက္ဖက္ရည္ေလးနဲ႔ဘဲ ေသာက္ေသာက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဘဲစားစား ဒီအတိုင္းေလးဘဲ သံုးေဆာင္သံုးေဆာင္ အခ်ဳိရည္ေလးနဲ႔ဘဲတြဲတြဲ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးနဲ႔ဘဲ တြဲဖက္အံုးေပါ႔ေနာ္ စားေကာင္းတဲ႔ ပုဇြန္ဝမ္တုန္ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  1. ပုဇြန္ 500 g ကို ေခါင္း အမီွး အခြံေတြခြ်တ္ျပီး ေၾကာမွခြဲကာ အမဲေၾကာင္းေလး ထုတ္ေပးပါ 
  2. ပုဇြန္ပန္းကန္ထဲသို႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္မရွိထဲ႔ပါ
  3. အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ေလာက္ထဲ႔ပါ အားလံုးကိုေရာနယ္ျပီးဆယ္မိနစ္ေလာက္ အရသာဝင္ေအာင္ ႏွပ္ထားေပးပါတယ္
  4. ဝမ္တုန္ရြက္တရြက္ကို ပုဇြန္တေကာင္ႏူံးနဲ႔ထဲ႔ျပီး ထုပ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္တစ္လံုးခြဲေလာက္ကို မီးအေနေတာာ္ႏွင္႔အပူေပးပါ
  • ဆီကိုပူလာေအာင္ တည္ေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးရွိန္ကိုနဲနဲထပ္ေလ်ွာ႔ျပီးမွ ဝမ္တုန္ထုတ္ေလးမ်ားကို တစ္ခုျခင္းထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္အေရာင္နဲနဲေျပာင္းလာရင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ မၾကာမၾကာ အထက္ေအာက္လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုးေရႊဝါေရာင္သန္းလာရင္ရပါျပီ
  •  ေၾကာ္တဲ႔အခါမွာ မီးရွိန္မျပင္းေအာင္ သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးရပါတယ္ မီးရွိန္ျပင္းလြန္းရင္ အထဲကပုဇြန္မက်က္ဘဲ အျပင္ခြံေတြဘဲ ျမန္ျမန္က်က္ သြားတတ္ပါတယ္။

4 comments:

  1. လုပ္စားဦးမယ္ အစ္မေရ..
    ဟိုေန႔ကေတာင္ အစ္မနည္းအတိုင္း ၾကက္ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ ခ်က္ျဖစ္ေသးတယ္ .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  2. တမ်ဳိးၿပီးတမ်ဳိး မရုိးေအာင္ ခ်က္ႏိုင္တဲ႔ မမမာကို
    တကယ္ခ်ီးက်ဴးတယ္ အမရယ္
    အေၾကာ္အၾကြတ္ေတြ ျမင္ရင္ မေနႏိုင္တဲ႔ မိုးစက္ကေတာ႔ ေၾကာ္စားဦးမယ္ မမမာေရ..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေၾကာ္စားၾကည္႔ေနာ္ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete