Thursday, 9 May 2013

ၾကက္သားကုန္းေဘာင္ အခ်ဳိေၾကာ္


ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ၾကက္သားကုန္းေဘာင္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးပါ အစပ္မစားသူတို႔အတြက္အဆင္ေျပေစမဲ႔ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးမို႔ ခ်က္ရတာျမန္သလိုစားရတာလဲအရသာရွိပါတယ္။

ေၾကာ္ရခ်က္ရတာလဲ ျမန္တာမို႔ ထမင္းဗူးနဲ႔ အလုပ္သြားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပစြာ စားႏိုင္ျပီး ခ်က္ရလဲျမန္တဲ ႔ဟင္းတစ္မယ္ပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အရိုးဖယ္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားေသာၾကက္ေပါင္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
  2. အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး
  3. မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
  4. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာမုန္ညွင္းျဖဴ - သံုးဖတ္
  5. ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ 
  7. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  8. ငါး ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  10. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္းမွဳန္႔  အရသာမွဳန္႔ ငံျပာရည္တို႔ႏွင္႔အတူထဲ႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  2. ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
  3. အပူေပးထားေသာ ဆီပူပူမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  4. ၾကက္သား အသားမ်ား က်က္သြားေအာင္ သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥနီႏွင္႔ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထဲ႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ျပီးမွ မုန္႔ညွင္းျဖဴကိုထဲ႔ျပီ းမိနစ္ဝက္ေလာက္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ေနာက္ဆံုးမွ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  8. အားလံုးသမသြားပါက ၾကက္သားကုန္းေဘာင္ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

7 comments:

  1. ေတင္ဇလပ္
    ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ ကိုမေၾကာ္တတ္တဲ့ က်မအတြက္ စမ္းသပ္လိုက္ဦးမယ္။လြယ္ လြယ္ရႏိုင္တဲ့အရာေတြမို႕ ခ်က္တတ္မယ္ထင္တယ္။ေက်းဇူးပါ မာမာ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်က္ရတာလဲ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ ခ်က္ၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  2. စားခ်င္စရာေလး အစ္မေရ..
    ေတာ္ေတာ္ကို မအားျဖစ္ေနတဲ့ၾကားကေန သုတ္သီးသုတ္ျပာေလး
    အားေပးသြားပါတယ္ .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ..

      Delete
  3. ဒီေန႕ ေၾကာ္စားမယ္မမ ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ရွင္ ။

    ReplyDelete
  4. ေကာ္ျပန္႔ဖတ္လုပ္နည္းေလးေျပာျပပါလားးး

    ReplyDelete