ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ၾကက္သားကုန္းေဘာင္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးပါ အစပ္မစားသူတို႔အတြက္အဆင္ေျပေစမဲ႔ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးမို႔ ခ်က္ရတာျမန္သလိုစားရတာလဲအရသာရွိပါတယ္။
ေၾကာ္ရခ်က္ရတာလဲ ျမန္တာမို႔ ထမင္းဗူးနဲ႔ အလုပ္သြားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပစြာ စားႏိုင္ျပီး ခ်က္ရလဲျမန္တဲ ႔ဟင္းတစ္မယ္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရိုးဖယ္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားေသာၾကက္ေပါင္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
- အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး
- မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာမုန္ညွင္းျဖဴ - သံုးဖတ္
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငါး ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ ငံျပာရည္တို႔ႏွင္႔အတူထဲ႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
- အပူေပးထားေသာ ဆီပူပူမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမ်ား က်က္သြားေအာင္ သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥနီႏွင္႔ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထဲ႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးမွ မုန္႔ညွင္းျဖဴကိုထဲ႔ျပီ းမိနစ္ဝက္ေလာက္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ေနာက္ဆံုးမွ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားပါက ၾကက္သားကုန္းေဘာင္ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
ေတင္ဇလပ္
ReplyDeleteကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ ကိုမေၾကာ္တတ္တဲ့ က်မအတြက္ စမ္းသပ္လိုက္ဦးမယ္။လြယ္ လြယ္ရႏိုင္တဲ့အရာေတြမို႕ ခ်က္တတ္မယ္ထင္တယ္။ေက်းဇူးပါ မာမာ။
ခ်က္ရတာလဲ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ ခ်က္ၾကည္႔ေနာ္
Deleteစားခ်င္စရာေလး အစ္မေရ..
ReplyDeleteေတာ္ေတာ္ကို မအားျဖစ္ေနတဲ့ၾကားကေန သုတ္သီးသုတ္ျပာေလး
အားေပးသြားပါတယ္ .. ^_^
ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ..
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteဒီေန႕ ေၾကာ္စားမယ္မမ ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ရွင္ ။
ReplyDeleteေကာ္ျပန္႔ဖတ္လုပ္နည္းေလးေျပာျပပါလားးး
ReplyDelete