ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးစိမ္းနဲ႔ သီးစံုပဲဟင္းခ်က္နည္း တင္ေပးလိုက္တယ္ ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္းနဲ႔ ခ်က္ထားတာမို႔ စားရတာ ေစးထန္းထန္းေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မစားဖူးသူမ်ားအတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- အေစ႔မေပ်ာက္ေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ ကုလားပဲျခမ္း - ဟင္းျပင္ပန္ကန္ တစ္လံုးစာ
- ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္း - ႏွစ္လံုး
- အာလူး - ႏွစ္လံုး
- ဒန္႔ဒလြန္သီး - ေလးေတာင္႔
- မံုလာဥ - တပင္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - ၇ခက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ်င္း - လက္ တစ္ဆစ္ေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- မက်ီးသီးအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ေရ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
ပဲနွင့္ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္းရန္
လိုအပ္သလို ျပင္ဆင္ထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို
အရင္ဆံုးေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးျပီးမွ
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကိုထဲ႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္အနံ႕ ေမႊးလာပါက က်န္ေသာ
အသီးအရြက္မ်ားႏွင္႔ ငံျပာရည္တို႔ထဲ႔ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
အသီးအရြက္မ်ားကို အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ ေျပာင္းျပီးေရကို
တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ႏွစ္လံုးစာေလာက္ထဲ႔ျပီး
ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ထဲ႔ျပီး အသီးအရြက္မ်ား
ႏူးတဲ႔ထိတည္ပါ အသီးအရြက္မ်ားႏူးသြားမွ
ျပဳပ္ထားေသာပဲႏွင္႔ မက်ီးႏွစ္ကိုထဲ႔ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္
တည္ေပးပါ ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူလာပါက
အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ပါ
ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ပဲ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း
ေရလည္ မိုက္တယ္ကြာ .. ဌက္ေပ်ာသီးနဲ႔ခ်က္တာ
ReplyDeleteအခုမွဘဲ ျမင္ဖူး၊ ၾကားဖူးေတာ့တယ္ အစ္မေရ..
အရသာက ဘယ္လိုေနလဲဟင္အစ္မ.. ဖန္လား.. စိမ့္လား..
ငါးေျခာက္ေၾကာ္ေလးကလဲ စားခ်င္စရာ .. ^_^
မေန္ဘူးညီမေလးေရ
Deleteေစးထန္းထန္းေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္
ဌက္ေပ်ာသီးနဲ႔ ခ်က္တာ မစားဖူးဘူး ..
ReplyDeleteအခြံပါ ထည္႔ခ်က္ရတာလား မမမာ
မိုးစက္ဝိုင္
အခြံပါထဲ႔ခ်က္ေနာ္ အခြံကပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းတယ္
Delete