ပုဇြန္ ခ်ဥ္စပ္ကင္ |
ဒီရက္ထဲမွာ ပုဇြန္ေလးေတြစားျဖစ္ေနလို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သံုရာသီးေလးနဲ႔နယ္ျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးကင္ပါမယ္ ငရုတ္ေကာင္းအရသာေလးလဲပါ အရြက္အရသာေလးလဲပါတာမို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ပုဇြန္ကင္ေလးပါ။
မာမာတို႔သားအမိႏွစ္ေယာက္ထဲမို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ထမင္းမခ်က္ ဘဲပုဇြန္ကင္ေလးေတြကို ဒီအတိုင္းစားျဖစ္ၾက ပါတယ္ သံပုရာရည္ အရင္ဆံုးညွစ္ျပီး လိုအပ္တဲ႔အေမႊးနံ႔သာေလးေတြ ထဲ႔နယ္ျပီးမွ ကင္ထားတာမို႔ ပုဇြန္နံ႔သိပ္မရဘဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ အကင္ေလးျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္။
ဒယ္ျပားေလးထဲ ဆီနဲနဲထည္႔ျပီး ကင္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္လိုက္တာပါ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းတာေၾကာင္႔ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။
ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔
- အေကာင္လိုက္ေရေဆးကာသန္႔စင္ထားေသာပုဇြန္ - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- Parsley Flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ (မထဲ႔လဲရ)
- သံပုရာသီး - တျခမ္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္စပ္ေလးကင္ပါမယ္
အရသာမ်ားေရာကာနယ္ကာသံပုရာရည္ညွစ္ျပီး
ငါးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါ
မီးအေနေတာ္ေလာက္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီကို
အရင္ဆံုးထဲ႔ျပီး ပူလာပါကပုဇြန္အရသာနယ္မ်ားကို ထဲ႔ျပီးကင္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ပါမယ္
တဖက္က်က္ပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္ရင္ဆယ္ေပးပါ
ငရုတ္ေကာင္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ ပုဇြန္ကင္ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
ရွယ္ပဲ မမမာေရ..
ReplyDeleteသားေရက်ေအာင္ လုပ္ေနတယ္ေနာ္..း)
မိုးစက္ဝိုင္
စားပါ မိုးစက္ဝိုင္ေရ။
Deleteဗိုက္ဆာတယ္ မမမာ
ReplyDeleteစားေနာ္ စု
Deleteအစ္မက ဟင္းကို အမ်ိဳးမ်ိဳး အေထြေထြ စီမံတတ္တယ္ေနာ္..
ReplyDeleteစားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ.. ^_^
အဆင္ေျပေအာင္ စီမံရတာပါဘဲ ညီမေရ
Delete