ပုဇြန္ဆီပူထိုး |
မာမာတို႔ဒီေန႔လုပ္စားျဖစ္တဲ႔ ပုဇြန္ဆီပူထိုးေလးပါ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ အခုလိုဆီပူေလးထိုးလိုက္တာက အရသာတစ္မ်ဳိးေလးပါ ဝါးလို႔ေကာင္းသလို ေမႊးလဲေမႊးပါတယ္ ဆီအကုန္အက်သက္သာသလို ဆီနဲနဲဘဲပါတဲ႔အတြက္ က်န္းမာေရးနဲ႔လဲပိုျပီး ညီညြတ္ေစတဲ့ ဟင္းေလးပါ။
ပါဝင္တာေလးေတြက
- အခြံခြာျပီးေၾကာမွခြဲကာအမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - 200 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- Parsley flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
အရသာမ်ားထဲ႔ျပီးနယ္ေပးပါ
နယ္ျပီးပါကအရသာမ်ား ပုဇြန္အသားထဲသို႔ဝင္သြားေအာင္
ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အိုးကိုအပူေပးျပီး ပူလာပါက ဆီကိုထဲ႔ျပီးမွ
ပုဇြန္မ်ားကို တေကာင္ခ်င္းထဲ႔ေပးပါ
ဟိုဘက္ဒီဘက္ သံုးခါေလာက္လွန္လွန္ေပးျပီး
ေလးမိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ရပါျပီ
ဆီပူထိုးထားတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
ပုဇြန္ဆီပူထိုးေလး အားေပးသြားပါတယ္..
ReplyDeleteခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလး ေနမွာေနာ္.... ^_^
ခ်ဳိလဲခ်ဳိ ေမႊးလဲေမႊး စားလို႔ေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ
Deleteမမမာေရ အခုမွ လည္လည္ေရာက္တယ္ ဟင္းေတြကလဲ စံုေနတာပဲ
ReplyDeletecracker ေလးကလဲ စားခ်င္စရာ
သမီးေလးကလဲ ေတာ္လိုက္တာေနာ္
ခ်က္ထားတာေတြ အားလံုး အားေပးသြားပါတယ္ ..း)
မိုးစက္ဝိုင္
ေက်းဇူးပါ မိုးစက္ဝိုင္ေရ
Delete