Friday, 12 April 2013

ပုဇွန်ကင်

ပုဇြန္ဆီပူထိုး

မာမာတို႔ဒီေန႔လုပ္စားျဖစ္တဲ႔ ပုဇြန္ဆီပူထိုးေလးပါ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ အခုလိုဆီပူေလးထိုးလိုက္တာက အရသာတစ္မ်ဳိးေလးပါ ဝါးလို႔ေကာင္းသလို ေမႊးလဲေမႊးပါတယ္ ဆီအကုန္အက်သက္သာသလို ဆီနဲနဲဘဲပါတဲ႔အတြက္ က်န္းမာေရးနဲ႔လဲပိုျပီး ညီညြတ္ေစတဲ့ ဟင္းေလးပါ။
ပါဝင္တာေလးေတြက
  • အခြံခြာျပီးေၾကာမွခြဲကာအမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - 200 g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • Parsley flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ

အရသာမ်ားထဲ႔ျပီးနယ္ေပးပါ


 နယ္ျပီးပါကအရသာမ်ား ပုဇြန္အသားထဲသို႔ဝင္သြားေအာင္
ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ


မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အိုးကိုအပူေပးျပီး ပူလာပါက ဆီကိုထဲ႔ျပီးမွ
 ပုဇြန္မ်ားကို တေကာင္ခ်င္းထဲ႔ေပးပါ


ဟိုဘက္ဒီဘက္ သံုးခါေလာက္လွန္လွန္ေပးျပီး
 ေလးမိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ရပါျပီ


ဆီပူထိုးထားတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

4 comments:

  1. ပုဇြန္ဆီပူထိုးေလး အားေပးသြားပါတယ္..
    ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလး ေနမွာေနာ္.... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်ဳိလဲခ်ဳိ ေမႊးလဲေမႊး စားလို႔ေကာင္းတယ္ ညီမေလးေရ

      Delete
  2. မမမာေရ အခုမွ လည္လည္ေရာက္တယ္ ဟင္းေတြကလဲ စံုေနတာပဲ
    cracker ေလးကလဲ စားခ်င္စရာ
    သမီးေလးကလဲ ေတာ္လိုက္တာေနာ္
    ခ်က္ထားတာေတြ အားလံုး အားေပးသြားပါတယ္ ..း)
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete