ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာ႔သမီးေလးက အိမ္မွာစားဖို႕အတြက္ Cracker ေလးေတြ ဖုတ္ပါတယ္ ငံျမျမေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့ မုန္႕ေလးပါ။
ႏွမ္းေစ႔နဲ႔ ဘိန္းေစ႔ေလးေတြကလဲ ေမႊးေနတာမို႔လို႔ မာမာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးကို ၾကိဳက္ပါတယ္ အပ်င္းေျပ ထိုင္ဝါးရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အစာေျပ ထိုင္စားရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကို အဆင္ေျပတဲ႔ မုန္႔ေလးပါ။
လုပ္ရတာလဲ လြယ္ကူရိုးရွင္းျပီး ထည္႔ရတဲ႔ ပစၥည္းေတြကလဲ အလြယ္တစ္ကူဘဲ ဝယ္လို႔ရတဲ႔အတြက္ သားသားမီးမီးတို႔အတြက္ သရည္စာ မုန္႕ေလးေတြ လုပ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
Cracker အခုငါးဆယ္စာအတြက္ ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔
- 1 1/2 cups plain flour
- 1 tsp - သၾကား
- 1 tsp - ဆား
- 2 tbs - သံလြင္ဆီ
- 1/2 cup - ေရ
မုန္႔သားေပၚတြင္ျဖဴးရန္
- 1 tbs - ႏွမ္းေစ႔
- 1/2 tbs - poppy seed (ဘိန္းေစ႔)
- 1/2 tsp - ဆား (အားလံုးကိုေရာေမႊေပးထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- Cracker လုပ္ရန္ ျပင္ပါမယ္
- ပထမဆံုး ဂ်ဳံမွဳန္႔ သၾကားႏွင္႔ဆားတို႔ကို ေရာကာေမႊေပးပါ
- သျမသြားျပီးမွ ဆီႏွင္႔ေရကိုေရာကာ မုန္႔သားရေအာင္ ႏွဲေပးပါ
- မုန္႔သားကို ဒိုးလံုးရေအာင္ ႏွဲေပးကာ ရလာေသာ ဒိုးလံုးကို သံုးလံုးျပန္ခြဲေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ cracker အခုငါးဆယ္ရေအာင္ ျပင္ေပးပါ
- မုန္႔မဖုတ္ခင္ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္က ၾကိဳျပီး မီးအား320ဒီဂရီျဖင္႔ oven ကိုဖြင္႔ေပးထားပါ
- မုန္႔လုပ္ရန္ ျပင္ေပးပါ
- ပထမဆံုး မုန္႔သားကို ဒလွိမ္႔တံုးႏွင္႔ မလွိမ္႔မီ စားပြဲေပၚသို႔ ဂ်ဳံမွဳန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးျပီးမွ မုန္႔ဒိုးသားကိုတင္ကာ ဒလိွမ္႔တံုးႏွင္႔ လွိမ္႔ေပးပါ
- ဒလိမ္႔တံုးႏွင္႔ လွိမ္႔ေနစဥ္ မုန္႔သားကို ပါးႏိူင္သမွ်ပါးေအာင္ လွိမ္႔ေပးပါ
- လွိမ္႔ေပးေနစဥ္ မုန္႔သားက ျပန္ျပန္ျပီး က်ဳံ႔သြားတတ္တဲ႔အတြက္ အသာေလးေခ်ာ႔ျပီး လွိမ္႔ေပးပါ
- လိုခ်င္ေသာ အေနအထားသို႔ေရာက္ပါက ဂ်ဳံျပားကို ေရအနည္းငယ္စြတ္ျပီး ႏွမ္းေစ႔ poppyေစ႔ ႏွင္႔ ဆားတို႔တို႔ကို ျဖဴးေပးပါ
- ျပီးမွ လိုခ်င္ေသာ ပံုစံေလးမ်ားရေအာင္ လွီးျဖတ္ေပးပါ
- က်န္ဒိုးလံုးမ်ားကိုလဲ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း မုန္႔သားကုန္တဲ႔အထိ လုပ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႔ မုန္႔ဖုတ္မည္႔ ဗန္းထဲသို႔ baking paper ခင္းကာ ထိုဗန္းထဲသို႔ ျဖတ္ထားေသာ မုန္႔သားမ်ားကို အသာေလး ေကာ္ထဲ႔ေပးပါ
- မုန္႔ဖုတ္ရာတြင္ မုန္႔သားမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ထိုမုန္႔သားေလးမ်ားကို ခရင္းႏွင္႔ သံုးေလးခ်က္ေလာက္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
- မုန္႔မဖုတ္ခင္ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္က ၾကိဳတင္ျပီး 320ဒီဂရီအားျဖင္႔ မီးဖြင္႔ကာ အပူေပးထားေသာ ovenထဲသို႔ မုန္႔ဗန္းကိုထဲ႔ျပီး ၁၅ မိနစ္မွမိနစ္၂၀အတြင္း ဖုတ္ေပးျပီးရင္ စားခ်င္႔စဖြယ္ cracker ေလးမ်ားရပါျပီ။
Cracker လုပ္ရန္ျပင္ပါမယ္
ပထမဆံုးဂ်ဳံ သၾကားႏွင္႔ဆားတို႔ကိုေရာကာ ေမႊပါ
ျပီးမွဆီႏွင္႔ေရကိုေရာကာ မုန္႔သားရေအာင္ ႏွဲေပးပါ
မုန္႔သားကို ဒိုးလံုးရေအာင္ႏွဲေပးကာ ရလာေသာဒိုးလံုးကို
သံုးလံုးျပန္ခြဲျပီး cracker အခုငါးဆယ္ရေအာင္
မုန္႔လုပ္ရန္ျပင္ေပးပါ
ပထမဆံုး မုန္႔သားကို ဒလွိမ္႔တံုးႏွင္႔ မလွိမ္႔မီ
စားပြဲေပၚသို႔ ဂ်ဳံမွဳန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးေပးျပီးမွ
မုန္႔ဒိုးသားကိုတင္ကာ ဒလိွမ္႔တံုးႏွင္႔ လွိမ္႔ေပးပါ
ဒလိမ္႔တံုးႏွင္႔ လွိမ္႔ေနစဥ္ မုန္႔သားကို ပါးႏိူင္သမွ်ပါးေအာင္
လွိမ္႔ေပးပါ လွိမ္႔ေပးေနစဥ္ ျပန္ျပန္ျပီး က်ဳံ႔သြားတတ္တဲ႔အတြက္
အသာေလးေခ်ာ႔ျပီး လွိမ္႔ေပးပါ
လိုခ်င္ေသာ အေနအထားသို႔ေရာက္ပါက ဂ်ဳံျပားကို
ေရအနည္းငယ္စြတ္ျပီးွႏွမ္းေစ႔ poppyေစ႔ ႏွင္႔ဆားတို႔တို႔ကို
ျဖဴးေပးပါ ျပီးမွ လိုခ်င္ေသာ ပံုစံေလးမ်ားရေအာင္
လွီးျဖတ္ေပးပါ က်န္ဒိုးလံုးမ်ားကိုလဲ ထိုနည္းအတ္ိုင္း လုပ္ေပးပါ
မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဗန္းထဲသို႔ baking paper ခင္းကာ
ထိုဗန္းထဲသို႔ ျဖတ္ထားေသာ မုန္႔သားမ်ားကို
အသာေလးေကာ္ထဲ႔ေပးပါ မုန္႔ဖုတ္ရာတြင္
မုန္႔သားမ်ားအက်က္ညီေစရန္
ထိုမုန္႔သားေလးမ်ားကို ခရင္းႏွင္႔ သံုးေလးခ်က္ေလာက္
လိုက္ေပါက္ေပးပါ
မုန္႔မဖုတ္ခင္ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ကၾကိဳျပီး
320ဒီဂရီအားျဖင္႔ မီးဖြင္႔အပူေပးထားေသာ ovenထဲသို႔
မုန္႔ဗန္းကိုထဲ႔ျပီး ၁၅ မိနစ္မွမိနစ္၂၀အတြင္း ဖုတ္ေပးျပီးရင္
စားခ်င္႔စဖြယ္ cracker ေလးမ်ားရပါျပီ။
plain flour နဲ႔ wheat flour ဘာကြာလဲမသိဘူးေနာ္အမ
ReplyDeleteplain flour က wheat flour နဲ႔လုပ္ထားတာမို႔ဒီႏွစ္ခုက အတူတူပါဘဲ..
ReplyDeleteေတာ္လုိက္တဲ့ သမီးေလးလုိ႔ ေျပာရတာနဲ႔ကို မေလာက္ေတာ့ဘူး..
ReplyDeleteဘယ္လုိ ခ်ီးမြမ္းရမယ္မွန္းကို မသိေတာ့ပါဘူး.. ^_^
ေက်းဇူးပါညီမေလးေရ.
ReplyDelete