Sunday, 2 February 2025

ဘဲရိုး ခေါက်ဆွဲပြုပ်

 


 
မာမာဒီနေ့တော့ ရာသီဥတု အပြောင်းအလဲကြောင့် နေရတာ မကောင်းသလို နှာစေးချောင်းဆိုးလဲ ဖြစ်နေတော့ ထမင်းလဲ မစားချင်တာနဲ့  ဘဲရိုးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး  စွပ်ပြုပ်ပြုပ်ပါတယ်။
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် နိူင်နိူင်လေးနဲ့ သောက်ရတာ သောက်လို့ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ပြုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ဘဲရိုး - ကီလိုဝက်
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း 
  3. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  4. ကြက်သွန်မိတ် - သုံးပင်
  5. ကြက်သွန်ဖြူ   - အမွှာကြီးကြီး လေးမွှာ
  6. ချင်း - ခပ်ပါးပါး သုံးပြား
  7. ခေါက်ဆွဲပြုပ်ပြီးသား - လိုသလောက်

ချက်ပြုပ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ဘဲရိုးကို  အတုံးေလးေတွ တုံးပေးပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
  2. ပြီးတာနဲ့ ဘဲရိုးများကို ဆား နှင့် အရသာမှုန့်တို့ ထည့်နယ်ပေးပါ
  3. ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓားပြားရိုက်ထားပါ
  4. ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  5. အရသာ နယ်ထားသော ဘဲရိုးများကို Pressure Cooker အိုးထဲသို့ ပြောင်းထည့်ပေးပါ
  6. Pressure Cooker အိုးထဲမှာ ဘဲရိုးများနှင့်အတူ ကြက်သွန်ဖြူ နှင့်ချင်းတို့ ထည့်ပြီး မိနစ်နှစ်ဆယ် တည်ပေးပါ
  7. မိနစ်နှစ်ဆယ် ပြည့်ပါက အသားများ နူးလာပါလိမ့်မယ်
  8. အိုးထဲမှ လေများကုန်အောင် ထုတ်ပေးပြီးမှ အိုးအဖုံးဖွင့်ကာ ရေကိုမိမိ နှစ်သက်သလောက် ထည့်ပေးပြီး ငါးမိနစ်ခန့် ပြန်တည်ပေးပါ
  9. ပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံး ပြန်ဖွင့်ပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီး မီးပိတ်ပေးပါ
  10. စွပ်ပြုပ်ပြင်ဆင်မည့် ပန်းကန်ထဲမှာ ခေါက်ဆွဲဖတ် ဘဲရိုးနှင့် စွပ်ပြုပ် အရည်ထည့်ပြီး ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် ကြက်သွန်မိတ် ထည့်ပေးကာ ကြက်ရိုးပြုပ် ပူပူလေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment